FOLLOW US: facebook twitter

Τεχνικός σύμβουλος για το «σπίτι του Φεστιβάλ» θα οριστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συντάκτης:

Την  ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου με σκοπό την ολοκλήρωση-προσαρμογή- επικαιροποίηση των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Επανάχρηση του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας» θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Αν και το θέμα, είχε προταθεί να συζητηθεί στην χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, για συμβολικούς λόγους, δεν κατέστει δυνατό να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη λόγω της πληθώρας των σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν.

Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με μέλη των Κριτικών Επιτροπών του Φεστιβάλ είχε συζητηθεί εκτενώς το κτιριολογικό πρόγραμμα του συγκροτήματος δίνοντας έμφαση στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας των χώρων, την πολλαπλότητα της χρήσης και τη βιωσιμότητα του έργου και είχαν την ευκαιρία να δουν αποτυπωμένα τα πρώτα σχέδια των εγκαταστάσεων.

Για την επανάχρηση του εν λόγω συγκροτήματος υπάρχει τεχνική πρόταση ως προς τις νέες χρήσεις αυτού, με βάση τα δεδομένα του 2009 και έχει παραχθεί προμελέτη που συντάχθηκε το παραπάνω έτος με μέριμνα της Ηλειακής Αναπτυξιακής ΑΕ.

Επιπροσθέτως και μετά από συνεχείς και εκτεταμένες συζητήσεις της Π.Ε. Ηλείας και με τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηλείας έχουν αναλυθεί διεξοδικά όλες οι νέες απαιτήσεις που υπάρχουν σε ότι αφορά τις κτιριολογικές ανάγκες οι οποίες θα διαρθρώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

-Στέγαση των τοπικών δραστηριοτήτων σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας

-Κινηματογραφική εκπαίδευση παιδιών και νέων

-Κινηματογραφική εκπαίδευση εκπαιδευτικών

-Παραγωγή ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους

-Σύνδεση με το περιφερειακό film office για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών

Εξίσου σημαντικός με το σχεδιασμό που αφορά στην κατανομή και τη λειτουργικότητα των χώρων είναι και ο σχεδιασμός του τεχνολογικού εξοπλισμού ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής και αφορά στα συστήματα εικόνας, ήχου, φωτισμού, τις μονάδες διαχείρισης, το κέντρο ελέγχου και τα δίκτυα μεταφοράς δεδομένων.

Ωστόσο στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, έχουν επέλθει μεταβολές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων της συγκεκριμένης χρήσης και κατά συνέπεια έχουν προκύψει νέα δεδομένα που απαιτείται να ληφθούν υπ’ όψιν, τόσο όσον αφορά στα κριτήρια λειτουργικού σχεδιασμού (διάταξη χώρων, περιορισμοί διαστασιολόγησης κλπ), όσο και για την εν γένει προσαρμογή της μελέτης του έργου στις ισχύουσες νέες κανονιστικές διατάξεις.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και λόγω των ειδικών απαιτήσεων της νέας χρήσης ο κ. Γιαννόπουλος θα εισηγηθεί την ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου που να διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, εμπειρία και υλικοτεχνική υποδομή, ο οποίος θα υποστηρίξει την ΔΤΕΠΕ Ηλείας με σκοπό την ολοκλήρωση-προσαρμογή- επικαιροποίηση των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος