FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις μήνες νωρίτερα η κατανομή εποχικού προσωπικού δακοκτονίας στις περιφέρειες

Ημερομηνία: 13-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74393″ img_size=”full”][vc_column_text]

940 άτομα γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες  για Δακοκτονία το 2019

Όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ξεκινήσει εγκαίρως το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου στις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, ολοκλήρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τεσσάρων συναρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών), που καθορίζει τον αριθμό του εποχικού προσωπικού για τη Δακοκτονία το 2019 πήρε ΦΕΚ στις 6 Φεβρουαρίου 2019, ενώ πέρυσι είχε δημοσιευθεί στις 12 Ιουνίου 2018, λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.

Τελευταίο βήμα, προκειμένου να μπορέσουν οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν από την πλευρά τους τη σχετική διαδικασία, αποτέλεσε η Υπουργική Απόφαση για την «Κατανομή  εποχικού  προσωπικού σε Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2019». Η ΥΑ δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια» και πλέον οι Περιφέρειες είναι σε θέση να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν για τη φετινή εφαρμογή του προγράμματος αυξάνονται κατά 69, φτάνοντας τις 940, ανεβάζοντας το ύψος της δαπάνης στα 2.964.415 ευρώ. Το ποσό αυτό σε βάρος των προϋπολογισμών των Περιφερειών, για το οικονομικό έτος 2019, θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους στις Περιφέρειες Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Οι συνολικά 940 θέσεις για την εφαρμογή του φετινού προγράμματος αφορούν σε συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ και επιμερίζονται σε 192 γεωπόνους και σε 748 Υ.Ε εργατοτεχνίτες. Η κατανομή του προσωπικού στις ΔΑΟΚ των ελαιοπαραγωγών Περιφερειών της χώρας αναμένεται να γίνει με απόφαση του ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ, οι πρώτοι ψεκασμοί του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου, ενώ πριν την έναρξη των ψεκασμών θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί οι παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia