FOLLOW US: facebook twitter

Αναφορά σε ΥΠΕΣ και ΥΠΠΟ για το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 13-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αναφορά στην οποία αποτυπώνονται με λεπτομέρειες τα σοβαρά προβλήματα στη στέγη και στο εσωτερικό του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, απέστειλε γονέας της πόλης προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Γ.Γ. Αθλητισμού και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου.

Όπως επισημαίνει το Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» έκλεισε στις 17/12/2018 καθώς κρίθηκε επισφαλή και μη λειτουργικό, παραθέτοντας μια σειρά εγγράφων για όλα όσα είχαν προηγηθεί και είχαν ως αποτέλεσμα το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο που εξυπηρετεί 1000 άτομα εβδομαδιαίως να κλείσει καθώς προβλήματα στεγανοποιήσης που εμφανίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 δεν επιλύθηκαν ουσιαστικά ως σήμερα. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι, τα αθλητικά σωματεία αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων και των ακαδημιών να μεταβαίνουν σε κλειστά γυμναστήρια άλλων περιοχών για προπόνηση, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς και προϋπολογισμούς.

«Με βασικό γνώμονα την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας, με μοναδικό στόχο την άμεση επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστήριου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» και τον τερματισμό της θλιβερής εικόνας καταστροφής που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και παρακαλώ επιπλέον να εξετασθεί :

1. Εάν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του παρκέ για το χρονικό διάστημα που το κλειστό γυμναστήριο δεν λειτουργεί, καθώς μεγάλες ποσότητες όμβριων υδάτων εισρέουν καθημερινά στο στάδιο.

2. Εάν έχει ληφθεί πρόνοια για την προστασία του λοιπού εξοπλισμού και οργάνων εκγύμνασης και γενικώς των εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου κατά το χρονικό διάστημα μη λειτουργίας του, ώστε να παραδοθεί λειτουργικό όταν επισκευαστεί η στέγη.

3. Εάν από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής Πύργου έχει διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση στο κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» με τα επακόλουθά της κι αν αυτή είχε αποφευχθεί με έγκαιρη πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων – συντηρήσεων ώστε τελικώς να μην απαιτείται μεγάλο κόστος για πιθανές επιδιορθώσεις λόγω φθορών.

4. Εάν υπάρχουν ποινικές ή πειθαρχικές παραβάσεις για όσους έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος