FOLLOW US: facebook twitter

“Τέσσερις εποχές” από την Γεωργία Καραχάλιου

Ημερομηνία: 21-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ στην Πάτρα η νέα ατομική έκθεση της ζωγράφου από την Αρχαία Ολυμπία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Τις αποσκευές της για την Πάτρα, ετοιμάζει η ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου από την Αρχαία Ολυμπία, όπου εγκαινιάζει αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ  στο “Πολύεδρο”,( Κανακάρη 147 Πάτρα) την νέα της ατομική Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τέσσερις Εποχές” που θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Μετά την συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής, μια Γιορτή Τέχνης και Πολιτισμού  στην Καπαδοκία  τον περασμένο Σεπτέμβρη, έχοντας εισπράξει το  μαγευτικό άρωμα της Ανατολής,  η Γεωργία Καραχάλιου  επιστρέφει ανανεωμένη και επιλέγει για μια ακόμα φορά την Πάτρα, για την νέα της ατομική έκθεση, δίνοντας από την Τρίτη ραντεβού με τους πολυάριθμους φίλους των εικαστικών τεχνών. Η ζωγράφος παρουσιάζει  περίπου 40 έργα της  στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ από όλη σχεδόν την καλλιτεχνική της διαδρομή.  Με τα γνωστά ανθρωπάκια της και τους πορτοκαλί ήλιους, τους χαρταετούς, τα καραβάκια  και τις θάλασσες για ταξίδια που έγιναν ή αυτά που δεν καταφέραμε να κάνουμε, με τοπία και λουλούδια που φανερώνουν την ευαισθησία της για τη φύση και που απλόχερα της προσφέρει ως έμπνευση η Αρχαία Ολυμπία, έργα πλημμυρισμένα με χρώματα και συναισθήματα, έργα… τεσσάρων εποχών! 

‘Όπως μας λέει η ίδια η ζωγράφος,  μιλώντας για τα έργα της, εμπνέεται  πάντα από τα γεγονότα και τα συναισθηματία της, από την στιγμή και από εκείνο που θα την συγκινήσει , χαρακτηριστικό  παράδειγμα οι  συγκλονιστικοί πίνακες  που ζωγράφισε μετά τις καταστροφικές φωτιές της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ωστόσο, επίκεντρο των έργων της είναι πάντα ο άνθρωπος, ο άνθρωπος σαν οντότητα. “Σε πολλούς πίνακές μου έχω το παιδί μέσα μου. Χαρταετοί, καραβάκια, θάλασσες και χρώματα, είναι και παιδικά βιώματα. Ίσως γιατί θέλω να βλέπω με τα δικά μου μάτια τον κόσμο  αγνό. Η αναγκαιότητα της έκφρασης των  συναισθημάτων μέσω της ζωγραφικής είναι τα μικρά περάσματα για το αλλού, είναι τα μεγάλα ταξίδια μέσα μας. “

Μικρό βιογραφικό

Η Γεωργία Καραχάλιου γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία όπου ζει και εργάζεται. Αποφάσισε να εκθέσει έργα της για πρώτη φορά μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία τον Αύγουστο του 2007 με τίτλο “Έρχεται Άνοιξη”. Τα έργα της είναι λαδοπαστέλ σε χαρτί με κορνίζα και τζάμι και ακρυλικά σε καμβά. Έχει οργανώσει  από τότε πολλές  ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ακόμα περισσότερες πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος