FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις προτάσεις από τους δήμους στο LEADER Aλιείας – Προσεχώς νέα προκήρυξη για ιδιωτικά έργα

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τέσσερις προτάσεις υποβλήθηκαν συνολικά στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, που είναι ο ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης. Η πρόσκληση αφορά σε πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης του Τοπικού προγράμματος. Επιλέξιμες είναι οι παραλιακές κυρίως  περιοχές του Νομού.

Ο δήμος Ήλιδας κατέθεσε πρόταση για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι Αμαλιάδας, ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κατέθεσε πρόταση για την ανάπλαση του δρόμου στο Κάτω Σαμικό, ο δήμος Πύργου, υπέβαλε πρόταση για την αντικατάσταση σκιάστρων στην επέκταση χερσαίου τμήματος λιμένα Κατακόλου, ενώ ο δήμος Ζαχάρως υπέβαλε πρόταση για την ανάπλαση των πεζοδρομίων της παραλιακής οδού στη Ζαχάρω.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανέρχεται σε 520.000 ευρώ περίπου, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό προϋπολογισμό που προκηρύχθηκε, γεγονός σημαντικό με δεδομένη την κατάσταση της χώρας που ολοκληρώθηκε η προθεσμία της προκήρυξης και τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.Το Ποσοστό επιχορήγησης  ανέρχεται έως 100%. Αναμένεται στο επόμενο διάστημα νέα Προκήρυξη του Προγράμματος Αλιείας για ιδιωτικά έργα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος