FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός πώλησης του Pummaro στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Στις 31 Δεκεμβρίου η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει ο διαγωνισμός πώλησης του Pummaro και του εργοστασίου παραγωγής τοματοειδών στη Γαστούνη που ανήκει στην Ελαΐς Unilever Hellas, αναφέρουν πηγές με γνώση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού -τη διαδικασία έχει αναλάβει η Alpha Bank- με την ανάδειξη του προτιμετέου επενδυτή έχει ορισθεί η 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Στην κούρσα διεκδίκησης του Pummaro, που τζιράρει περί τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως και κατέχει ηγετικό μερίδιο 40% στην κατηγορία passata, 20% στην κατηγορία της ψιλοκομμένης τομάτας και 7% στην κατηγορία του πελτέ τομάτας, βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν.

Μεταξύ των διεκδικητών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται η εταιρεία Μέλισσα – Κίκιζας στην οποία ανήκε το συγκεκριμένο brand μέχρι το 1999 οπότε και το πούλησε στη Unilever, το fund Deca Investments αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar και η εταιρεία Νομικός που δραστηριοποιείται στην κατηγορία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές στους διεκδικητές έχει μπει “σφήνα” και η Barilla ενώ έχει “παίξει” και το όνομα της εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ, από τα πιο ιστορικά brand του κλάδου.

Να σημειώσουμε ότι στην μονάδα στη Γαστούνη εφαρμόζεται το καινοτόμο πρόγραμμα Αειφόρου και Συμβολαιακής Καλλιέργειας που υλοποιείται με την συνεργασία και των Ηλείων τοματοπαραγωγών, το οποίο συνιστά βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη μάρκα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη του: από τη μια συμβάλλει στην αύξηση της παραγόμενης ποσότητας και ποιότητας της βιομηχανικής τομάτας, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει σταθερά τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, την τοπική κοινότητα και προστατεύει το περιβάλλον.

Πηγή: capital.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος