FOLLOW US: facebook twitter

Τεράστιες καταστροφές άφησε ο «Φοίβος» και στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 29-01-2019 | Συντάκτης:

Μεγάλες πληγές άφησε πίσω του ο «Φοίβος» η κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Ηλεία και στο δήμο Ζαχάρως. Τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δύσκολο να λυθούν. Από τη μια σημειώθηκαν κατολισθήσεις, από την άλλη άνοιξαν δρόμοι, ενώ στην περιοχή του Καΐάφα σημειώθηκαν πλημμύρες στις περιοχές πέριξ της λίμνης.

Τα προβλήματα εστιάζονται στην περιοχή Χρυσοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Μακίστου, Αρτέμιδας όπου ο δρόμος που εξυπηρετεί τις τέσσερις αυτές κοινότητες κόπηκε σε πολλά σημεία. Στα ορεινά ο νέος δρόμος που κατασκευάστηκε πρόσφατα ανάμεσα στην Κοστομέρα και τη Μίνθη είναι απροσπέλαστος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Χαραλαμπόπουλος «… το τελευταίο διάστημα, έχει βρέξει τόσο πολύ ώστε τα προβλήματα να είναι μεγάλα. Η Λίμνη του Καΐάφα έχει πλημμυρίσει. Έχουμε ανοίξει την μπούκα αρκετές φορές ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή στον κάμπο της Ζαχάρως. Στις κοινότητες, έχουν σπεύσει όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα, με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα αυτά».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος τόνισε πως «… οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε ορεινούς οικισμούς του Δήμου Ζαχάρως. Ο δρόμος Χρυσοχώρι- Παλαιοχώρι – Μάκιστο – Αρτέμιδα, έχει κοπεί σε τέσσερα σημεία, επίσης ο δρόμος Κοστομέρα – Μίνθη είναι απροσπέλαστος. Ο Καϊάφας έχει πλημμυρίσει, από τις έντονες και καταρρακτώδεις βροχές. Παλεύουμε πέντε συνεχόμενες μέρες για την αποσυμφόρηση των νερών της λίμνης, στην μπούκα, και σε άλλα σημεία,  με μια νέα επιδείνωση του καιρού να έρχεται. Η ΕΤΑΔ, είναι για ακόμα μια φορά απούσα, με τον Δήμο να δίνει μάχη ώστε να σώσει τις περιουσίες του κόσμου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος