FOLLOW US: facebook twitter

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Εκπνέει η προθεσμία

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Έως 29 Φεβρουαρίου η καταβολή – Η διαδικασία, τα πρόστιμα και τι θα αλλάξει

Ακριβώς μία εβδομάδα έχουν στη διάθεσή τους ακόμη οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η σχετική προθεσμία είχε λάβει παράταση 2 μηνών και εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου.

Όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, έστω και για ένα λεπτό, θα κληθούν να καταβάλουν ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό. Η διαδικασία εκτύπωσης και πληρωμής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά και είναι αρκετά απλή:

Εκτύπωση και τρόπος πληρωμής

Τα ειδοποιητήρια για το τι οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «ΜyCar».

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα και επιλέγετε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε  «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Υπάρχει και δεύτερος τρόπος χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Τι θα αλλάξει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2025

Καθώς το πρόστιμο κρίνεται από πολλούς άδικο – ειδικά εάν χαθεί για λίγο η προθεσμία, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι το πρόστιμο από την επόμενη χρονιά να αυξάνεται κλιμακωτά. ανάλογα με το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πληρωμή του.

Ένα από τα ζητήματα που είναι επίσης υπό εξέταση είναι και αυτό της άρσης της ακινησίας των οχημάτων. Όπως έχει γράψει το Naftemporiki.gr αυτό που μελετάται είναι να δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, πριν λήξει το διάστημα κυκλοφορίας του οχήματος, να ζητήσει να διατηρήσει το όχημα σε κυκλοφορία καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα εάν ένας ιδιοκτήτης «ξεχάσει» να επανακαταθέσει τις πινακίδες του οχήματος του την ημερομηνία που έχει προβλεφθεί, τότε καλείται να καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για το σύνολο του έτους. Επίσης, με βάση το ισχύον πλαίσιο, το δικαίωμα προσωρινής άρσης της ακινησίας οχήματος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με καταβολή των αντίστοιχων τελών κυκλοφορίας ισχύει μόνο για μία φορά το έτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος