FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταίο κουδούνι χθες και… καλό καλοκαίρι!

Ημερομηνία: 15-06-2019 | Συντάκτης:
Με ξεχωριστές γιορτές και απονομή ενδεικτικών και απολυτηρίων οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων αποχαιρέτισαν για λίγους μήνες τα σχολεία

Το τελευταίο κουδούνι χτύπησε χθες για τους μαθητές όλων των δημοτικών και νηπιαγωγείων της χώρας και βεβαίως και στην Ηλεία οι μαθητές αποχαιρέτισαν τα θρανία με ξεχωριστές καλοκαιρινές γιορτές που ετοίμασαν τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους παρουσία όλων των γονέων των σχολειών τους. Τα προαύλια και τα αμφιθέατρα των σχολείων πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές και όλοι οι μαθητές μπήκαν στη σειρά για να πάρουν τα Ενδεικτικά ή τα Απολυτήριά τους.  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, αφού από τον Σεπτέμβρη θα αλλάξουν σχολείο και βαθμίδα εκπαίδευσης, ως μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου.

Σε πολλά σχολεία τα παιδιά παρουσίασαν και ωραίες θεατρικές παραστάσεις, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ποιος είναι ο ρόλος του δημόσιου σχολείου, που συνδυάζει την γνώση με την δημιουργία και τον πολιτισμό.  Πολλά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα και όμορφα τα στιγμιότυπα από πολλές σχολικές γιορτές.

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Πύργου  που πάντα ετοιμάζουν πολύ ξεχωριστά πράγματα με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Παπαϊωάννου και τις δασκάλες τους, έδωσαν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση για να γιορτάσουν το τέλος της χρονιάς, στο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Πύργου παρουσία των γονέων και αρκετού κόσμου. Όταν το μεράκι των δασκάλων, η φαντασία των παιδιών και η άρτια κατασκευή ενός θεάτρου συναντιούνται, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από τέλειο!.

Μια πολύ ωραία σχολική γιορτή με θεατρικό, δημιούργησαν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Ωλένης με κάτι από τις «Θαλασσιές τις χάντρες» και τις «γοργόνες και μάγκες», με καλοκαιρινό και χαρούμενο χρώμα, όπου τα παιδάκια καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και δασκάλους.

Στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, μπορεί οι μαθητές να έμαθαν να ζουν αναγκαστικά παρέα με τον… Εγκέλαδο, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην χθεσινή τους υπαίθρια λόγω ζέστης όμως. γιορτή για την απονομή των ενδεικτικών και απολυτηρίων στους μαθητές τους, που αποχαιρέτισαν με χαρά τη φετινή χρονιά.

Μια ωραία στιγμή έζησαν ωστόσο και τα μεγαλύτερα παιδιά, οι μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου Ολυμπίας , όπου οι τελειόφοιτοι της Γ’ Γυμνασίου φόρεσαν… τήβενο και φωτογραφήθηκαν με τα απολυτήριά τους, σε μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος