FOLLOW US: facebook twitter

Τελειώνει η… κλεψύδρα για το Κτηματολόγιο

Ημερομηνία: 23-08-2023 | Συντάκτης:

-Αναγκαία η παράταση, τονίζει στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρ. Γεωργακόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία Κτηματογράφησης, καθώς στις 28 Αυγούστου ολοκληρώνεται η δίμηνη προθεσμία υποβολής ενστάσεων επί των κτηματολογικών στοιχείων που έχουν αναρτηθεί και στους επτά δήμους της Ηλείας.,

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου και προβλέπει τον ηλεκτρονικό έλεγχο, την επιβεβαίωση ή τη διόρθωση της καταγραφής της ιδιοκτησίας, καθώς είναι αναρτημένη η περιγραφή και η νομική πληροφορία των ακινήτων, όπως και τα όρια των γεωτεμαχίων, δηλαδή ο Κτηματολογικός Πίνακας και το Κτηματολογικό Διάγραμμα. Σε περίπτωση διαφωνίας, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ηλεκτρονικά, η οποία θα συζητηθεί στη συνέχεια.

Με βάση όμως τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την Ηλεία, στην όλη διαδικασία έχει συμμετάσχει μόλις το 60% των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με το ότι είναι καλοκαίρι, περιόρισαν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, η Ηλεία είναι μια τεράστια περιοχή με χιλιάδες δικαιώματα, για αυτό και το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε αρχικά, θεωρείται ανεπαρκές για να προλάβουν όλοι να υποβάλουν τις ενστάσεις τους.

«Θεωρώ πώς η προθεσμία των δύο μηνών, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, δεν φτάνει για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να εξυπηρετηθούν. Πιστεύω πως είναι αναγκαίο να χορηγηθεί μια παράταση δύο μηνών ακόμα, κάτι που νομίζω πως είναι εφικτό και το είδαμε να γίνεται στην ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων άλλων περιοχών. Έτσι θα μπορέσουν όλοι να προλάβουν να υποβάλουν ενστάσεις», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος