FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία Θεία Λειτουργία για τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό

Ημερομηνία: 30-09-2022 | Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου

  • Εγκύκλιος – κάλεσμα προς ιερείς, μοναχούς, τοπικούς άρχοντες και λαό να συμπροσευχηθούν

Την τελευταία του Θεία Λειτουργία, ως εν ενεργεία Μητροπολίτης Ηλείας θα τελέσει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Σεβασμιότατος κ.κ. Γερμανός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με εγκύκλιο του προς τους αιδ. Εφημέριους, τους Αδελφούς Μοναχούς, τους τοπικούς άρχοντες και τον λαό της Μητρόπολης καλώντας τους να συμπροσευχηθούν μαζί του.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, αναφέρει:

«Αγαπητοί αδελφοί, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλει την παραίτηση μου από τη θέση του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία έχει γίνει δεκτή από την Ιερά Σύνοδο και έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της ώστε στις 7 Οκτωβρίου να γίνει από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η εκλογή του νέου Μητροπολίτη μας.

Ένεκεν τούτων την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ημέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας μου, θα τελέσω την τελευταία μου Θεία Λειτουργία ως εν ενεργεία Μητροπολίτης Ηλείας, για να δοξολογήσω τον Τριαδικό Θεό ημών και να τον ευχαριστήσω για τις πολλές δωρεές του κατά τους χρόνους της Ιερατικής και Αρχιερατικής μου Διακονίας και να Τον παρακαλέσω να σκεπάζει και να προστατεύει τον Κλήρο και το Λαό της Μητροπόλεως μας και να οδηγήσει όλους μας στην σωτηρία και στον αγιασμό.

Δια τούτο παρακαλώ, όσοι θέλετε και δύνασθε, ελάτε να συμπροσευχηθείτε μαζί μου. Με θερμές πατρικές ευχές Ο Μητροπολίτης  + Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος