FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος προς εργαζόμενους υπηρεσίας Καθαριότητας: «Εργοδότης μας είναι ο πολίτης που πληρώνει»

Ημερομηνία: 05-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96070″ img_size=”full”][vc_column_text]

-«Δεν είναι λύση ο ιδιώτης στα σκουπίδια» είπε για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής

Να διαφυλάξουν το κοινωνικό αγαθό της καθαριότητας, προστατεύοντας ταυτόχρονα την εργασία τους, ζήτησε χθες από το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που συναντήθηκε μαζί τους στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου.

«Εργοδότης μας είναι ο πολίτης που πληρώνει και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον υπονομεύουμε, να τον κοροϊδεύουμε ή να κάνουμε κάτι άλλο σε βάρος του» ξεκαθάρισε ο κ. Αντωνακόπουλος, δίνοντας το στίγμα της διακυβέρνησης του Δήμου, συστήνοντας στους εργαζόμενους ότι δε θα πρέπει να «συκοφαντούν» τη δουλειά και την υπηρεσία τους καθώς τότε σιγά- σιγά θα ανοίξουν οι πόρτες για άλλα πράγματα…

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα που του έθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος, σχετικά με την ύπαρξη πρότασης να ανατεθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι αυτό «έχει ζητηθεί αλλά δεν έχει αποφασιστεί» υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος είναι αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν κλείνω τα μάτια στον κίνδυνο, όμως δεν είναι λύση ο ιδιώτης στα σκουπίδια, δεν είναι οικονομική ούτε αποδοτική λύση».

Δια χειραψίας όλους τους εργαζομένους στην Καθαριότητα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πύργου, και παρότι καθυστέρησε στο ραντεβού μαζί τους πλέον της μιας ώρας, έδωσε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που του έθεσαν με κυρίαρχο την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής.

Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση

Ο κ. Αντωνακόπουλος, επισήμανε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την υπηρεσία και πως δεν θα είναι «διακοσμητικός» Δήμαρχος αλλά επιχειρησιακός. «Θα με βρίσκεται μπροστά σας την ώρα της δουλειάς, πρωί και βράδυ. Μέσω υπολογιστών θα ελέγχουμε την απόδοση όλων των υπηρεσιών, με σύστημα και οργάνωση. Δε θα κάνει ο καθένας ότι «γουστάρει, όπως γουστάρει, όποτε το γουστάρει» και ούτε θα δουλεύει όσο θέλει αλλά όσο πρέπει και για όσο πληρώνεται. Βέβαια η δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι σαν τα άλλα 8ωρα και είναι βάρβαρη για ορισμένους. Άρα αναγνωρίζουμε και δίνουμε ελαστικότητα αλλά δεν πάμε στο άλλο άκρο… Το δημόσιο έχει παρεξηγηθεί από κακές συμπεριφορές και κακές εικόνες που του δίνουμε. Αυτό πρέπει να το προστατέψετε εσείς. Ο κόσμος πλέον, δεν καταλαβαίνει από δικαιολογίες. Λέει πληρώνουμε και μάλιστα από τα υψηλότερα τέλη στη χώρα και δεν μπορεί 4-5 χρόνια τώρα να μην έχει δει άσπρη μέρα από τα σκουπίδια. Ήδη βγάλαμε πινακίδες για τα δυο νέα απορριμματοφόρα, θα οργανώσουμε και θα πάρουμε και νέα αυτοκίνητα,  ενώ σε λίγο καιρό θα έχουμε αμαξοστάσιο σε νέο χώρο όπου τα αυτοκίνητα θα χρεώνονται στους οδηγούς, θα έχουμε μηχανικό μέσω της προκήρυξης 3 Κ την οποία υπέγραψα ήδη, για να ελέγχει τη συντήρηση τους και θα είναι όλα τακτοποιημένα…».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, του παρέδωσε τρισέλιδο υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προβλήματα των υπηρεσιών του Δήμου ενώ ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο καλή και δημιουργική θητεία. «Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας ώστε η πόλη μας να πάει ψηλά. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας και μπροστά σας» είπε ο κ. Γαρύφαλλος και του έθεσε- εκτός από το θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής- το ζήτημα των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων αλλά και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου ώστε να προστατευτούν οδηγοί, εργαζόμενοι και πολίτες και να μην θρηνήσουν ποτέ ξανά θύματα από ατυχήματα όπως συνέβη το 2017.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot