FOLLOW US: facebook twitter

Τα βιβλία ταξίδεψαν και επέστρεψαν στη Βιβλιοθήκη, όπου τα υποδέχτηκε η κουκλοπαρέα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

Ημερομηνία: 16-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας,σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαιναςκαι τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαιναςδιοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση:


 «Ένας κύκλος κλείνει…»

το  περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας,με αφορμή τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στη βιβλιοθήκη κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023. Μια χρονιά όπου οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές ταξίδεψαν μέσα σε παραμύθια και σε ιστορίες φαντασίας, συνεργάστηκαν αρμονικά και δημιούργησαν.  Τα βιβλία,αφού ταξίδεψαν στα σχολεία και στα σπίτια των παιδιών επέστρεψαν στη Βιβλιοθήκη, όπου τα υποδέχτηκε η κουκλοπαρέα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση, αρχικά παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Ένα παράξενο ταξίδι στο διάστημα» και η ψηφιακή του αφήγηση με avatars.Το βιβλίοεπιμελήθηκαν οι:κ.Σταματία Κοτρέτσου, κ. Αθανασία Βασιλοπούλου, κ. Ευανθία Κοντογούρη, κ. Χριστίνα Πρίνου, κ. Αθανασία Τσιόντζιου και το κόστος έκδοσης ανέλαβε η κ. Ελένη Σπυράκη, κ. Λίλη Τσίγκου και κ. Ρωξάνη Τσίγκου εις μνήμην της Ντίνας Αιλιανού-Τσίγκου.

Αυτό το παιδικό βιβλίο είναι αποτέλεσμα δημιουργικής γραφής τριών συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξίδι στη βιβλιοχώρα». Συμμετείχαν τα νηπιαγωγεία της Ανδρίτσαινας, του Καλλικώμου και των Κρεστένων.

Το ετήσιο ερευνητικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στη βιβλιοχώρα» υλοποιήθηκε από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας σε συνεργασία  με το ΤΕΕΑΠΗ (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ Νεκτάριο Στελλάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia