FOLLOW US: facebook twitter

Τα προνοιακά επιδόματα θα χορηγούνται πλέον από τον ΟΠΕΚΑ – Ενημέρωση από το δήμο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει τους  δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι,  σύμφωνα με την υπ.αριθ. Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202/21-12-2018 (ΦΕΚ Β΄/ 5855 / 28-12-2018) Kοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών από 1-1-2019 ανατίθεται στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) η αρμοδιότητα χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία που μέχρι 31-12-2018 ασκούνταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμωνκαι από τις αρμόδιες για την απονομή διατροφικού επιδόματος Διευθύνσεις των Περιφερειών της χώρας.

Συγκεκριμένα, από 1-1-2019 και εφεξής, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών σε χρήμα καθώς και η παράταση χορήγησης των επιδομάτων στους δικαιούχους που λήγει η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής (ΚΕ.Π.Α) και του διατροφικού επιδόματος σε νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους,υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ και των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων.

Οι προνοιακές παροχές (επιδόματα-οικονομικές ενισχύσεις) που χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ σε άτομα με αναπηρία είναι οι ακόλουθες:

1. Επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς & ακρωτηριασμένους.

2. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία.

3. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση.

4. Οικονομική ενίσχυση παραπληγικών-τετραπληγικών & ακρωτηριασμένων ανασφάλιστων &ασφαλισμένων του Δημοσίου.

5. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή -δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κλπ) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κλπ), AIDS κτλ.

6. Οικονομική ενίσχυση κωφών και βαρήκοων ατόμων.

7. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με αναπηρία όρασης.

8. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.

9. Οικονομικήενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

10. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, στομάχου, σπλήνας, παγκρέατος, νησιδίων παγκρέατος, εντέρου, νεφρού, πνευμόνων και μυελού των οστών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος