FOLLOW US: facebook twitter

«Τα παπούτσια των άλλων» ταξίδεψαν… στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 10-10-2022 | Συντάκτης:

Μια ξεχωριστή επίσκεψη, αυτή της συγγραφέως Μαρίας Κανελλάκη δέχτηκαν το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου μετά από πρόσκληση της μουσικού του σχολείου κ. Ζέτας Αδαμοπούλου.

Η αίθουσα εκδηλώσεων μύρισε βιβλίο και μελάνι, γεμίζοντας χαρά τους μαθητές της Στ΄ τάξης, που είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί της μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της “Στα παπούτσια των άλλων”. Ο παλμός, η ζωντάνια και η διάθεση των παιδιών να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο αυτή η γνωριμία, συγκίνησαν τη συγγραφέα. Σ’ αυτό το δημιουργικό δίωρο έλυσαν απορίες για το πώς γράφεται ένα βιβλίο, εξέφρασαν συναισθήματα, ενθουσιάστηκαν, διδάχτηκαν… έχοντας πάντα σαν προορισμό την ενσυναίσθηση κι ένα ερώτημα που είναι και το ζητούμενο των ημερών: «Εγώ τι θα έκανα στη θέση του;».

Η συγγραφέας, απλή και προσιτή, τους «έβαλε στα παπούτσια των ηρώων της» και εκείνοι ζωντάνεψαν τις ιστορίες της με διαδραστική αφήγηση, θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην παντομίμα και μουσικοκινητική απόδοση των συναισθημάτων που τους προκάλεσαν αυτές οι ιστορίες.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κα Γεωργία Χριστακοπούλου, κα Νάνσυ Γενοβέζου και κ. Σάκης Διαμαντόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων. Η κ. Κανελλάκη προσέφερε στο σχολείο και τα τρία βιβλία της, και οι μαθητές τής χάρισαν μικρές κατασκευές και το ποίημα που δημιούργησαν με κεντρική έννοια την ενσυναίσθηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος