FOLLOW US: facebook twitter

Τα πανέμορφα Φλαμίνγκο επέστρεψαν στις Αλυκές Λεχαινών!

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον
Γιατί ο κορονοΙός δεν μπορεί να σταματήσει την άνοιξη, ούτε τη ζωή

Στις Αλυκές των Λεχαινών, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έφτασαν και αυτήν την άνοιξη, την τόσο διαφορετική για τους ανθρώπους, τα πανέμορφα Φλαμίνγκο, χαρίζοντας μας ένα θέαμα μοναδικό! Ο κορονοϊός μπορεί να άλλαξε την ζωή όμως, όμως σίγουρα δεν μπορεί να σταματήσει την άνοιξη, μα πολύ περισσότερο τη ζωή…

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε με τον φακό του ο εκπαιδευτικός και πρώην αντιδήμαρχος Λεχαινών Ανδρέας Μίγκος, λάτρης της φωτογραφίας, που μας μετέφερε αυτό το μαγευτικό θέαμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Για την ιστορία, το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την Ισπανική λέξη flamengo που σημαίνει » αυτός που έχει το χρώμα της φωτιάς» και είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό λευκό, μαύρο και ροζ χρώμα των φτερών τους.

Τα Φοινικόπτερα –όπως λέγονται αλλιώς- . απολαμβάνουν τα υγρά λιβάδια των πρώην Αλυκών Λεχαινών που τα έχουν εντάξει πλέον στο ετήσιο δρομολόγιο τους , ενώ αναζητούν την τροφή τους στα ρηχά νερά, που είναι πλούσια στην περιοχή, καθώς εδώ εντοπίζεται ένα είδος σκουληκιού που υπάρχει ελάχιστα σε άλλα μέρη και θεωρείται υπερτροφή και «γλύκισμα» για τα πανέμορφα Φλαμίνγο. Οι πανέμορφοι αυτοί ιπτάμενοι επισκέπτες αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή των Αλυκών εκεί έως ότου οι ποσότητες νερού τους προσφέρουν ικανή ποσότητα τροφής για να συνεχίσουν αργότερα το ταξίδι τους…

Φωτο Φορέας Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς

 

Θυμίζουμε ακόμα, ότι πριν από λίγες μέρες, η άνοιξη ήρθε και στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς με την εμφάνιση ενός ζευγαριού λευκοπελαργών στην πόλη της Βάρδας!

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος