FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες από τις δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
-Συσσίτια σε καθημερινή βάση για περίπου 50 άτομα

Στο πλευρό των αδύναμων πολιτών και όσων χρειάζονται βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, βρίσκεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα και τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα, η Κοινωφελής Επιχείρηση κινητοποίησε όλες τις δομές της, οργανώθηκε και με υπευθυνότητα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους χρειάζονται στήριξη και φροντίδα.

Στην «πρώτη γραμμή» βρίσκονται τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), με τους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο δυνατό αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αυξάνονται τα αιτήματα

Εκτός από τους ωφελούμενους των δομών, που είναι καταγεγραμμένοι και τους παρέχεται σε σταθερή βάση φροντίδα, από την στιγμή που εκδηλώθηκε ο κορωνοϊός και άρχισε η εξάπλωσή του, συνέπεια και η λήψη περιοριστικών μέτρων, πολλοί συμπολίτες βρέθηκαν σε ανάγκη και ήδη έχουν ενταχθεί στην λίστα των ωφελουμένων των δομών.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου, στην παρούσα φάση διατίθενται σε καθημερινή βάση, στο πρόγραμμα σίτισης πολιτών, περίπου 50 γεύματα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η προετοιμασία των γευμάτων γίνεται στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και η διανομή από τους εργαζόμενους του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’. Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, έγινε μετακίνηση υπαλλήλων από το προσωπικό καθαριότητας και εστίασης που απασχολούνται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, προκειμένου να καλυφθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των ωφελουμένων του δήμου.

Σε όλο το δήμο

Εκτός από την σίτιση, οι δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης εξυπηρετούν όχι μόνο τους ωφελούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στα σχετικά προγράμματα, αλλά όλες τις ευπαθείς ομάδες στις ενότητες Αμαλιάδας και Πηνείας και μεριμνούν για την προμήθεια και διανομή των φαρμάκων τους, την εξόφληση των λογαριασμών τους και οτιδήποτε άλλο έχουν ανάγκη.

«Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την λήψη των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πέραν των εγγεγραμμένων ωφελούμενων, διαπιστώνουμε ότι έχουν προκύψει νέες ανάγκες και διαρκώς αυξάνονται τα αιτήματα από τους πολίτες του δήμου μας που χρίζουν βοήθειας. Γι’ αυτό και εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλύψουμε όλα τα αιτήματα και με κάθε τρόπο βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους..» δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ ενώ έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να οργανωθεί νέα διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση λειτουργεί πλέον πρωινές και απογευματινές ώρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 26220-29933, 2622028481 μέχρι και τις 9 το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος