FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου

Ημερομηνία: 15-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μαθητές του Γ΄ δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών

Σε μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες εξελίχθηκε την Τρίτη το πρωί, η επίσκεψη στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών των μαθητριών και μαθητών της Ε΄ τάξης του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών κ. Κατερίνας Βουρλούμη και κ. Μάδγας Γεωργοπούλου καθώς είχε ολοκληρωθεί η Διδακτική Ενότητα Βιβλία – Βιβλιοθήκες.

Τα παιδιά είδαν και γνώρισαν στην πράξη, τι είναι μια βιβλιοθήκη και πως αυτή λειτουργεί. Πως ταξινομούνται τα βιβλία και τα περιοδικά που περιέχει, πως καταχωρίζονται και πως μπορούν να αξιοποιηθούν από τους αναγνώστες και τους μελετητές. Έμαθαν την ιστορία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, περιηγήθηκαν στους χώρους της και εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο του περιεχομένου τους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή παρακολούθησαν την ανάγνωση αποσπασμάτων από το διήγημα ” Το Γιούσουρι” του Ανδρέα Καρκαβίτσα από τη συλλογή «Τα Λόγια της Πλώρης» και από το παιδικό μυθιστόρημα ” Γιούσουρι στην τσέπη” της Λότης – Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση-συζήτηση των παιδιών με τη Μαρία Συλλαιδή συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Η Μαρία απαντώντας στο πλήθος των ερωτήσεών τους,  τους αποκάλυψε πότε, πως και γιατί ξεκίνησε να γράφει. Τι σημαίνει γι΄αυτήν η συγγραφή και ποιες είναι οι πηγές της έμπνευσης, της προτρέποντας τα παιδιά να μην διστάζουν, αν το επιθυμούν να δοκιμάσουν να εκφράσουν γραπτά όσα φαντάζονται, νιώθουν και σκέφτονται!

Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι αυτή η επίσκεψη των μαθητών τους έκανε όλους σοφότερους  ευχαριστεί θερμά τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές γι αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών έχει ανοιχτή την πόρτα της για οποιοδήποτε σχολείο επιθυμεί να την επισκεφτεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot