FOLLOW US: facebook twitter

Ζωγραφικό παιχνίδι για 32 μικρούς καλλιτέχνες: Τα παιδιά απόλαυσαν την εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών

Ημερομηνία: 21-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και την τρίτη Κυριακή των παιδιών που οργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών την Κυριακή στο κτίριο Μαστροβασίλη.

Τριάντα δύο μικροί ζωγράφοι άκουσαν τις εκκλήσεις του βιβλίου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών που έχασε τις εικόνες του και έσπευσαν, με προθυμία, να το βοηθήσουν να τις ξαναβρεί.
Το ζωγραφικό παιχνίδι ξεκίνησε με ένα εμπνευσμένο, πραγματικά, power point που είχε φτιάξει η ζωγράφος- εικονογράφος, εκπαιδευτικός εικαστικών Κατερίνα Ανδρέου στο οποίο εξιστορούσε με σκίτσα δικά της και εικόνες το περιπετειώδες και συνάμα διασκεδαστικό ταξίδι του λευκού βιβλίου, στο χώρο και στο χρόνο, προκειμένου να γεμίσει τις σελίδες του με εικόνες από ανθρώπους, τόπους, ζώα, φυτά, μνημεία, συνήθειες, χρώματα.

Αυτά τα ερεθίσματα αποτέλεσαν και την πηγή έμπνευσης των μικρών ζωγράφων που απελευθερώνοντας τη φαντασία τους εξέπληξαν όλους με τον πλούτο της δημιουργικότητάς τους.

Όλα τα ζωγραφικά έργα αφού σκαναριστούν θα ενσωματωθούν στο αρχικό p.p δίνοντας έτσι ολοκληρωμένη την εικόνα του βιβλίου που με τη βοήθεια των παιδιών έχει πλέον βρει τις εικόνες του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος