FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πέτυχε 6 γκολ σε έναν αγώνα!

Ημερομηνία: 21-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία για το ηλειακό ποδόσφαιρο, σχετικά με παίκτες που έχουν πετύχει σε έναν αγώνα πολλά γκολ. Ξέρουμε σκόρερς με 5 γκολ. Όχι όμως με έξι. Το κατόρθωμα αυτό πέτυχε ο 17χρονος Παπαβασιλείου της Δάφνης (δανεικός από Νίκη) στον αγώνα στα Καλύβια απέναντι στον καταδικασμένο Ίφιτο. Το σκορ ήταν 8-2 με το Σπανό να πετυχαίνει τα υπόλοιπα δύο.

*Αυτή τη στιγμή η Δάφνη έχει αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα (46 β.) έναντι του Πέλοπα Πελοπίου (45 β.) και του συνώνυμου του Πύργου (44). Ακολουθεί (πιο μακριά) ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού με 41 βαθμούς, όσους έχει και η Βρίνα.

*Εντυπωσιακό 2-2 στο Πελόπιο, ανάμεσα στον Πέλοπα και το Ν. Κόροιβο. Χωρίς Φωτεινόπουλο οι γηπεδούχοι έμειναν στο «Χ». Προηγήθηκαν με τον Κακόγιαννο (Μικτή Νέων) και ισοφάρισε ο Νταρζάνος. Ο Σταμόπουλος έδωσε νέο προβάδισμα στο Πελόπιο, αλλά είχαμε απάντηση από τον Δημ. Γαλανόπουλο! Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν και την αποβολή του Μπακόπουλου.

 

A2: Η μάχη της ουράς

Στη μάχη του υποβιβασμού που είναι ανελέητη, καθώς θα υποβιβαστούν κι εδώ 5 ομάδες, έχουν κουνήσει μαντίλι: Αργοναύτης, Ίφιτος και Αχιλλέας! Θα φύγουν άλλες δύο ομάδες μέσω πλέι-άουτ. Δύο σωματεία δίνουν επικές μονομαχίες. Είναι ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας και ο Κακόβατος, που είναι ασταθής ομάδα. Προχτές νίκησε στην Αμαλιάδα τους Λέοντες που λογικά δεν κινδυνεύουν, όπως και το Γεράκι. Θα χρειαστούν όμως ακόμη βαθμούς στις υπολειπόμενες αγωνιστικές.

*Το μοναδικό γκολ στη μάχη Λεόντων-ΠΑΟΚ πέτυχε ο Καλαμαράς που έδωσε ελπίδες στην ομάδα της Επαρχίας Ολυμπίας.

 

Με Μαρίνο ο Παπαδόπουλος

Ένα από τα καλά παιδιά της ηλειακής διαιτησίας, ο Θανάσης Παπαδόπουλος (εκ Λευκοχωρίου Γαστούνης) κατεβαίνει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μαζί με τον Ανδρέα Μαρίνο στο Δήμο Πηνειού ως σύμβουλος στον κορμό! Καλή επιτυχία του εύχεται η στήλη κι ελπίζει στο φαβορί του Μαρίνου!

 

Ώρα Κυπέλλου

Πρώτο παιχνίδι χθες για τα ημιτελικά στο μακρινό Γούμερο (Ολυμπιάς-Ολυμπιακός Σαβαλίων). Δύο παρατηρήσεις που αφορούν την Επιτροπή. Όσο μπορείτε να στέλνετε διαιτητές από μακριά, ώστε να δεινοπαθούν τα σωματεία. Δεύτερον ως δια μαγείας αντικαταστάθηκε ο αρχικά ορισθείς παρατηρητής διαιτησίας, Σάκης Γιαννόπουλος. Δικαιολογία καμία, φίλτατε Καραγιάννη. Άλλος μία, άλλος τρεις παρατηρησίες. Ευτυχώς που δεν ανήκετε στην Εξυγίανση!

 

Το ευχαριστήριο για εντυπώσεις

Πριν κοπάσουν οι εντυπώσεις από τον αποκλεισμό των δύο μικτών ομάδων, ήρθε η Ένωση και με ένα μακρόσυρτο ευχαριστήριο επούλωσε τις εντυπώσεις. Επί μια δεκαετία η ίδια επωδός και στο βάθος οι αποτυχίες. Πάνε πάνω από δέκα χρόνια  από τότε που ο Χρήστος Δημόπουλος παρέα με τον Τζίμη Γιαννάτο είχαν γνωρίσει σχετική επιτυχία. Ήταν η εποχή που τα παιδιά έτρεχαν με τους προπονητές από γήπεδο σε γήπεδο να προετοιμάσουν τις ομάδες. Τώρα υπάρχει η πολυτέλεια του Ενωσιακού. Κανένα πρόβλημα. Οσάκις το θέλουν είναι δικό τους. Τότε (2005-2009) παρακαλούσαν να τους δοθεί γήπεδο, ώστε να παίξουν οι Μικτές. Από τη Βαρβάσαινα (!) στη Μυρσίνη και από την Αμαλιάδα στο Στάδιο Πύργου. Κι αν ήθελαν σου το έδιναν τα σωματεία ή οι υπεύθυνοι.

 

Η διαφορά

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε στη δεκαετία των Διοικήσεων Κουλούρη ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία των μικτών ομάδων. Δεν συζητάμε ως επιτυχία την πρωτιά στον όμιλο, γιατί είτε με Αχαΐα, είτε με Μεσσηνία τις μοιραζόμαστε, αλλά από κει και πέρα ουδέν. Στην τετραετία του αείμνηστου Γ. Παπαγεωργίου είχαμε απανωτές επιτυχίες και προκρίσεις, με Γ. Καβουρίνο και Ηλία Φωτόπουλο. Ποιος να ξεχάσει την πρόκριση στους «8» με την Κοζάνη και τον αποκλεισμό ελέω διαιτησίας, Βασιλιά, στους «4» με το χαμένο πέναλτι του Οικονομίδη στο Αίγιο και στη συνέχεια τη διαιτησία του Πατρινού ρέφερι Λαγού. Τελευταίος αποκλεισμός στην Καλαμάτα  από την Αρκαδία, ελέω της διαιτησίας της Ελένης Κυρίου, που τώρα παριστάνει την παρατηρητή διαιτησίας.

 

Εποχή Μιχαλόπουλου

Κάθε χρόνο και πρόκριση στην επόμενη φάση. Με πενιχρά μέσα, χωρίς χορηγούς και… ρυζόγαλο. Όμως και νωρίτερα την τετραετία π.χ. 1999-2004 με προπονητή το Γιάννη Μιχαλόπουλο, δίδυμο με Φουρκαλίδη ή Τσόκο, οι Μικτές είχαν ακμάσει. Να θυμίσω τη συμμετοχή των Μικτών 3-4 φορές στα τελικά σε Χαλκιδική και Πιερία ή τη μεγάλη πρόκριση στους «8» με Άρτα στο Μεσολόγγι ή τον αποκλεισμό στους «4» με Εύβοια στην Κόρινθο, όπου τη Μικτή είχαν ακολουθήσει πολλοί και φυσικά εμείς με τον Χρήστο Κωστόπουλο. Ακόμη ακόμη τη νίκη-πρόκριση της Μικτής (Νέων νομίζω) στο Παναρίτι με Αργολίδα, εποχή Πάνου Πετρόπουλου (του Ηλία). Όλα αυτά με Γιάννη Μιχαλόπουλο.

 

Η υποψήφια βουλευτίνα

Ισημερία και πανσέληνος συμπίπτουν. Σπάνια περίπτωση. Μοναδική. Έτσι ήρθε και η είδηση της υποψήφιας βουλευτίνας με τη Ν.Δ.. Όταν οριστικοποιηθεί θα γράψουμε κι άλλα…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος