FOLLOW US: facebook twitter

Τα νούμερα της πανδημίας… ευημερούν

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:

Την ειδυλλιακή εικόνα των ανοιγμάτων που έχει στη λίστα της η κυβέρνηση -πάντα με «όπλο» τα self-tests τα οποία επεκτείνονται στους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και στην εστίαση και για τα οποία οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να θεωρούμε ως δυνητικά θετικό το αρνητικό τους αποτέλεσμα- περιγελούν οι αριθμοί της πανδημίας.

Ο Απρίλιος τις πρώτες δεκατρείς μέρες μετράει 37.511 γνωστές διαγνώσεις και 961 θανάτους, ξεπερνώντας τον Μάρτιο με τα 28.608 γνωστά κρούσματα και τους 534 θανάτους το ίδιο διάστημα (1-13/3/2020), αλλά και τον τραγικότερο μήνα από την αρχή της πανδημίας, τον Νοέμβριο 2020 που μέτρησε 30.457 γνωστά κρούσματα και 371 θανάτους το ίδιο διάστημα (1-13/11/2020).

Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα, δε, που δημοσιοποιεί κάθε Τρίτη ο ΕΟΔΥ (Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων) δεν δείχνει βελτίωση, με 4 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται να δείχνουν καθαρά αυξητικές τάσεις. Οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +50% στα Χανιά μέχρι +196% στην Ξάνθη, με το Ηράκλειο (+122) και το Ρέθυμνο (+74) να βρίσκονται ανάμεσα. Αντίθετα, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 2 από τις 11 περιοχές και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής (-33%) και στον Αγιο Νικόλαο (-37%), ενώ το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας (+7%), της Θεσσαλονίκης (-5%) και του Βόλου (-7%) παραμένει ουσιαστικά σταθερό.

Με το βλέμμα στον τουρισμό το αρμόδιο υπουργείο δημοσίευσε χθες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης (καταλύματα καραντίνας). Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Covid-19, αλλά και στενών επαφών τους, σύμφωνα με την πρόσκληση, η οποία αφορά ξενοδοχεία που ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, καθώς και εντός των νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος