FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζονται ενεργειακά δύο κτίρια στην Ηλεία

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Πρόκειται για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και το κτίριο του ΟΑΕΔ Πύργου

Δύο κτίρια από την Ηλεία εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο είναι το κτιριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ της ΕΠΑΣ Πύργου, το οποίο αξιολογήθηκε με τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία και η ενεργειακή και λειτουργική του αναβάθμιση θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του 1,79 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο είναι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, καθώς αξιολογήθηκε με την έβδομη καλύτερη βαθμολόγηση και εντάχθηκε στη σχετική πρόσκληση με το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, θα υλοποιηθούν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με στόχο τη δραστική εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης και λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της μετάβασης σε οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με θεματικό στόχο την υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος