FOLLOW US: facebook twitter

Τα Γυμνάσια Βουνάργου και Λεχαινών στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου

Ημερομηνία: 09-04-2023 | Συντάκτης:

Με την απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων ολοκληρώθηκε το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία και δυο σχολεία της Ηλείας. από 1/3 έως 12/3 και από 20/3 έως 2/4/2023. Το Γυμνάσιο Βουνάργου και το Γυμνάσιο Λεχαινών όπου και παρουσίασαν στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου τα θεατρικά έργα με τα οποία ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους. Στόχος του Μαθητικού Θεατρικού Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της συλλογικής προσπάθειας, η καλλιέργεια της αισθητικής και η εκπαίδευση των μαθητών ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτεροι θεατές θεατρικών παραστάσεων και να δοθεί το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ασχοληθούν με το θέατρο.

Το Γυμνάσιο Βουνάργου παρουσίασε το έργο «2020 και κάτι ψιλά» της Ευγενίας Μπίθα με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Γαρυφαλλιά – Μαρία Φιλοπούλου και Ευγενία Μπίθα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, όπως ανέφερε και σε σχετική της ανάρτηση η κ. Μπίθα, έκαναν ένα μοναδικό θεατρικό ταξίδι ,με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν του χρόνου στη φιλόξενη σκηνή του Φεστιβάλ.

Το Γυμνάσιο Λεχαινών παρουσίασε δύο δραματοποιημένα διηγήματα του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Οι Ευέλπιδες» και «Το Σύγνεφο», σε διασκευή της Άννας Κοκκίνου, διευθύντριας του Σχολείου και συγγραφέως και τις υπεύθυνες καθηγήτριες Νικολίτσα Πολυχρονοπούλου και Βασιλική Μητροπούλου.

Τις παραστάσεις τους αυτές μάλιστα, οι μαθητές είχαν πρωτοπαρουσιάσει στο Διεθνές Συνέδριο που ήταν αφιερωμένο στον Ανδρέα Καρκαβίτσα και είχε πραγματοποιηθεί στα Λεχαινά τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατό του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος