FOLLOW US: facebook twitter

Η Υγεία στην Ηλεία: Τα δύο μεγάλα «αγκάθια»

Ημερομηνία: 19-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

-Η στελέχωση της Παθολογικής και της ΜΕΘ απαιτούν άμεσες πρωτοβουλίες
-Επιβεβλημένη η παροχή κινήτρων σε γιατρούς για να τερματιστούν οι «άγονες» προκηρύξεις


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Δύο μεγάλα «αγκάθια» στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου καλείται να λύσει το συντομότερο δυνατόν το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συνεχίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του, τη στελέχωση της Παθολογικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Μετά την αποχώρηση τριών Παθολόγων την περασμένη χρονιά, οι οποίοι παραιτήθηκαν για να διοριστούν μέσω προκήρυξης σε νοσοκομείο Πατρών, η πιο κομβική κλινική έμεινε με μόλις δύο γιατρούς, οι οποίοι φέρουν τον βαθμό του διευθυντή και καλούνται καθημερινά να επιτελέσουν έργο ειδικευόμενου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική και πνευματική τους εξάντληση. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, προώθησαν το αίτημα για προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων στο υπουργείο Υγείας, κάτι που έγινε. Παρ’ όλα αυτά και παρότι στις δύο τελευταίες προκηρύξεις προβλέφθηκε σημαντικός αριθμός θέσεων για να καλυφθούν οι έξι από τις επτά οργανικές, δεν εκδηλώθηκε το παραμικρό ενδιαφέρον από υποψήφιους για διορισμό στον Πύργο.

Όπως τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, είναι αναγκαία η χορήγηση ισχυρών κινήτρων στους γιατρούς, προκειμένου να προκύψει ενδιαφέρον για διορισμό, ένα εκ των οποίων είναι η μετατροπή της Ηλείας σε «άγονη» περιοχή Α’ Κατηγορίας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λίγο έλειψε να αναστείλει οριστικά τη λειτουργία της προσφάτως, αφού και αυτή η κλινική είχε απώλειες από την περσινή προκήρυξη. Δύο «εντατικολόγοι» παραιτήθηκαν για να διοριστούν σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ οι εναπομείναντες γιατροί εξέφρασαν επιθυμία να μετακινηθούν στην Πάτρα λόγω προσωπικών ζητημάτων. Εν τέλει, χάρη στη φιλοτιμία των γιατρών και χάρη στην απόφασή τους να ξαναβάλουν «πλάτη», η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου συνεχίζει να λειτουργεί με οριακά επαρκές προσωπικό και με οριακά προβλεπόμενες προδιαγραφές, με την ελπίδα ότι και οι προκηρύξεις των «εντατικολόγων» θα πάψουν να αποβαίνουν «άγονες» αν δοθούν ισχυρά κίνητρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος