FOLLOW US: facebook twitter

Τα αποτελέσματα των σταυρών των νέων Βουλευτών της Ηλείας συνολικά και ανά δήμο

Ημερομηνία: 23-05-2023 | Συντάκτης:

Μεγάλη άνοδος και πρωτιά  για τον Ανδρ. Νικολακόπουλο και δεύτερη η Διον. Αυγερινοπούλου

Επανεκλογή για τέσσερις στην Ηλεία

  • Τεράστιο άλμα για τον Μιχ. Κατρίνη με διπλάσιους σταυρούς σε σχέση με το 2019!
  • Η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μείωσε τους σταυρούς του Διον. Καλαματιανού

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου – Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Την επανεκλογή της προηγούμενης τετράδας (από την πεντάδα) των Ηλείων βουλευτών, του Ανδρέα Νικολακόπουλου και της Διονυσίας Αυγερινοπούλου από την ΝΔ, του Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ και του Διονύση Καλαματιανού από το ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε με την ψήφο της η πλειοψηφία των Ηλείων πολιτών, ενώ τη θέση του Κώστα Τζαβάρα, o οποίος δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος, κατέλαβε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η σύνθεση των εδρών ανά κόμμα, παραμένει επίσης η ίδια στην Ηλεία, τρεις έδρες για την Ν.Δ, μία για το ΠΑΣΟΚ και μία για τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ένα ολονύχτιο θρίλερ σχετικά με την κατανομή, αφού η μία έδρα παιζόταν ανάμεσα στην Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ζωής Αναστασοπούλου. Έτσι η Ζωή Αναστασοπούλου, το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που στην μάχη του σταυρού αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των εκλογών στην Ηλεία, έφτασε ως την πηγή και τελικά δεν κατάφερε να πιεί νερό!

Η μεγάλη ανατροπή στην προκειμένη εκλογική αναμέτρηση σε ό,τι αφορά την Ηλεία, ήταν η σειρά εκλογής των βουλευτών αλλά και της δύναμης των τριών κομμάτων που εκπροσωπούν, σε σχέση με το 2019.

Σε εκείνην την εκλογική αναμέτρηση, πρώτος στην μάχη του σταυρού σε όλο το νομό ήταν ο Δ. Καλαματιανός, δεύτερη η Δ. Αυγερινοπούλου, τρίτος ο Κ. Τζαβάρας, τέταρτος ο Ανδρ. Νικολακόπουλος και πέμπτος ο Μιχ. Κατρίνης. Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 την μάχη για την πρωτιά έδωσαν σχεδόν σώμα με σώμα ο Α. Νικολακόπουλος με την Δ. Αυγερινοπούλου με τον κ. Νικολακόπουλο να εκλέγεται τελικά πρώτος βουλευτής Ηλείας σε σταυρούς, με δεύτερη την Διονυσία Αυγερινοπούλου. Η μεγαλύτερη ωστόσο έκπληξη, ήταν η πανηγυρική νίκη του Μ. Κατρίνη που διπλασίασε την δύναμή του σε σχέση με το 2019, σηκώνοντας επί της ουσίας όλο το ΠΑΣΟΚ στην πλάτη του! Αντιθέτως ο Δ. Καλαματιανός από το ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε μέρος της δύναμης του, εξέλιξη απολύτως λογική λόγω της συντριβής της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος εκλέχθηκε πέμπτος στην μάχη του σταυρού.

Συγκριτικά αποτελέσματα στη μάχη του σταυρού

Τα συγκριτικά αποτελέσματα εκλογής βάσει σταυρών των τεσσάρων εκ των πέντε βουλευτών – δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δ. Αβραμόπουλος καθώς δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία καθότι νέα υποψηφιότητα- έχουν ως εξής:

7 – 7 – 2019

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 13.922 σταυρούς

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ   12.872 σταυρούς

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  9.133 σταυρούς

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη  6.704 σταυρούς

21 – 5 – 2023

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  13.136 σταυρούς

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ   12.595 σταυρούς

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη  11.424 σταυρούς

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 11.345σταυρούς

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  9.498 σταυρούς


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος