FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για την προετοιμασία της Π.Ε. Ηλείας για τις Εθνικές Εκλογές

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου

Η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, ο κ.Γιαννόπουλος, είχε συνάντηση εργασίας με Υπηρεσιακά Στελέχη των Τμημάτων που εμπλέκονται στην οργάνωση των εκλογών, για τον συντονισμό όλων των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς η Π.Ε. Ηλείας, έχει την ευθύνη οργάνωσής τους στο Νομό, σχετικά με τα εκλογικά συνεργεία και το υλικό που θα χρειαστεί, την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος εκλογικών διαδικασιών – σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές – αλλά και την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα εκλογικά συνεργεία έχουν ήδη συσταθεί, οι πρώτες ποσότητες εκλογικού υλικού έχουν παραληφθεί, ενώ με την ολοκλήρωση επεξεργασίας του υλικού (σ.σ διαδικασία που γίνεται κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα) θα ξεκινήσει η παράδοση – παραλαβή από τα αντίστοιχα εκλογικά συνεργεία των επτά δήμων της Ηλείας. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Π.Ε. Ηλείας και των εργαζομένων κατά την ημέρα των εκλογών, σχετικά με την οριοθέτηση και οργάνωση των χώρων που θα εργαστούν για την παραλαβή και την γρήγορη αναμετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, για την διευκόλυνση των δημοσιογράφων που επιθυμούν να βρίσκονται στον χώρο προς ενημέρωση του κοινού, έχει ήδη οριστεί χώρος φιλοξενίας τους, προκειμένου, αφενός να επιτελέσουν το έργο τους και αφετέρου να μην παρεμποδίσουν το έργο των εκλογικών συνεργείων.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η οργάνωση των εκλογών αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, η οποία εξελίσσεται καθημερινά και θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα των εκλογών – αλλά και τις επόμενες – ο κ. Γιαννόπουλος, βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και τους εργαζομένους, παρακολουθώντας από κοντά κάθε βήμα, με στόχο όλα τα εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου και οι εκλογές να διεξαχθούν με άψογο τρόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος