FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για τη νέα αρδευτική περίοδο

Στη 1μμ. στο Διοικητήριο με Κοροβέση και Φίλια οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την πρώτη του σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της Ηλείας θα πραγματοποιήσει σήμερα στη 1μ.μ. στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκο Κοροβέση.

Η συνάντηση έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η συζήτηση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων του νομού, προκειμένου να μην κινδυνέψει η φετινή αρδευτική περίοδος την ερχόμενη άνοιξη.

Οι πρόεδροι των οργανισμών αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι της συζήτησης το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με την επιστολή της ΔΕΗ, η οποία ζητά την επιστροφή μέρους της ενεργειακής επιδότησης και ουσιαστικά έχει χρεώσει τους έκτακτους λογαριασμούς των ΤΟΕΒ με το τριπλάσιο ποσό για πληρωμή.

Επιπλέον, οι πρόεδροι θα ζητήσουν τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να ευοδωθεί η διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για την επίτευξη συμφωνίας αποπληρωμής των συσσωρευμένων οφειλών από το παρελθόν, με στόχο να ξεκινήσει ομαλά η αρδευτική περίοδος του 2024 και να μη χρειαστεί νέος γύρος δικαστικών ενεργειών για ασφαλιστικά μέτρα και έκδοση προσωρινής διαταγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia