FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για καταγραφή ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία: 31-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Yπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο

Υπηρεσιακή σύσκεψη με Διευθυντές και Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σήμερα Παρασκευή 29 Αυγούστου 2022, για τον συντονισμό των δράσεων της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές.
Στην σύσκεψη υπό τον κ. Γιαννόπουλο, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής για την Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αριστομένης Μανιάτης και η Διευθύντρια ΔΑΟΚ Παναγιώτα Σπυροπούλου, όπου δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις και οδηγίες ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση των αιτήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αποσταλούν στην Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών, για την αποζημίωσή τους.
Ειδικότερα, η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων, αφορά τους πληγέντες αγρότες και επιχειρηματίες στις πυρόπληκτες Τ.Κ της Δ.Ε Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, της Δ.Ε Ιάρδανου του Δήμου Πύργου και της Δ.Ε Κρεστένων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 3, 5, 21 και 24 Ιουλίου 2022, έως και τον πλήρη έλεγχο τους από την Π.Υ.

Πληροφορίες και αιτήσεις

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων/καταστημάτων που έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5 ος όροφος), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00.
Πληροφορίες στα τηλ: 2621360572 και 2621360597 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας Κων. Μπαλκάμος.
Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ηλείας μπορούν να απευθύνονται οι παραγωγοί για ζημιές που αφορούν σε αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ, αγροτικά εργαλεία, αντλητικές εγκαταστάσεις-μοτέρ κλπ), μεταποιητικά προϊόντα (π.χ λάδι), γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και αγροτικές περιφράξεις.

Πληροφορίες στην ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 1 ος όροφος), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 και στα τηλ: 2621360149 – Συντονίστρια Επιτροπών, Παναγιώτα Σπυροπούλου και 2621360130 – Ιωάννα Κούτρα.
Διευκρινίζεται ότι, ζημιές που αφορούν σε καλλιέργειες (π.χ ελαιώνες), θερμοκήπια, στάβλους και αγροτικές αποθήκες θα πρέπει να δηλώνονται στον ΕΛΓΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος