FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας παρουσία του Δημάρχου

Ημερομηνία: 09-01-2024 | Συντάκτης:

 Δήμαρχος Ήλιδας: Ζήτησε άμεση επανασύσταση της επιτροπής φορέων

 

Στην ευρεία σύσκεψή για το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρευρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη από κοινού με μέλη της δημοτικής του αρχής και τον επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» Ανδρέα Παπαδάκο, έδωσε το στίγμα του, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την νέα μετακίνηση γιατρού του νοσοκομείου και συγκεκριμένα του Ορθοπεδικού που εδώ και χρόνια κρατάει ανοιχτή την Ορθοπεδική κλινική.

Για το ίδιο θέμα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και τηλεφωνικές επαφές του Δημάρχου Ήλιδας με τον Διοικητή των νοσηλευτικών μονάδων Ηλείας και το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις του στους φορείς υγείας, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε ότι σε πρώτο στάδιο αναστέλλεται η μετακίνηση του Ορθοπεδικού από την Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που μετέφερε και στην σύσκεψη της Δευτέρας.

Όπως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, κατά την τοποθέτησή του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει και θα μείνει ανοιχτό, λειτουργώντας ως Δευτεροβάθμια δομή Υγείας».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξαναγίνει Νοσοκομείο με Παθολογική, Χειρουργική και Ορθοπεδική κλινική, όπως ήταν στο τέλος της προηγούμενης θητείας του, το Σεπτέμβριο του 2019.

«Τότε ο Δήμος είχε ενωθεί κάτω από μια διευρυμένη επιτροπή φορέων της πόλεως με θεσμικό χαρακτήρα και απαιτούμε την ίση μεταχείριση των Νοσοκομείων σε επίπεδο Νομού. Είμαστε σε χειρότερη θέση σήμερα, όμως η δική μου θητεία δεν κοιτάζει το παρελθόν. Διδάσκεται, δεν ξεχνά αλλά προχωρά μπροστά και δυναμικά. Τις αμέσως επόμενες θα επιδιώξω συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και θα επανασυστήσω την επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Επίσης θα ξεκινήσει πάλι τις εργασίες του η επιτροπή παρακολούθησης των έργων της Νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να αποπερατωθεί και να παραδοθεί και ο όροφος. Μ’ αυτές τις κινήσεις θα μάθουμε και θα μάθει ο λαός της Ήλιδας σε ποια κατάσταση είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Εξάλλου, αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επισήμανε ότι η μετακίνηση του Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο του Πύργου, οδεύει προς ακύρωση με την πρόεδρο του Συλλόγου Αλεξία Κοτσαύτη να επισημαίνει πως αν αυτό δεν συμβεί τότε η νοσηλευτική μονάδα θα βάλει «λουκέτο». «Από τους 42 γιατρούς που έχει ο οργανισμός του Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχουν απομείνει μόλις 11 και μια πιθανή μετακίνηση του Δ/ντή της Ορθοπεδικής θα σήμαινε και λουκέτο για το ίδρυμα. Μετά από επαφές που έγιναν με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και του ΓΝ Ηλείας αποφασίστηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, πως αναστέλλεται η μετακίνηση. Από κοινού με το Δήμο Ήλιδας θα προχωρήσουμε στην δημιουργία Επιτροπής διεκδίκησης για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος