FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Πάρη Κωνσταντόπουλου: «Στον Ξενοφώντα παίζουμε για τη φανέλα»

Ημερομηνία: 23-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Γεμάτος ένταση ο πανηγυρισμός του Πάρη Κωνσταντόπουλου, στο γκολ που πέτυχε την Κυριακή στον τελευταίο τελικό.

Ο χρυσός σκόρερ του Α.Ο. Ξενοφών στον έσχατο τελικό του πρωταθλήματος  μίλησε στην «Πρωινή» για την κατάκτηση του φετινού τίτλου

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

proinisports@gmail.com

Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, το έκανε ξανά! Ήταν 1η Ιουνίου του 2019, όταν στον έκτο και τελευταίο αγώνα των πλέι-οφ, με δικό του γκολ στο Λαντζόι επί του Ενιπέα (0-1), στο 81ο λεπτό, χάριζε το πρωτάθλημα στον Ξενοφώντα. Πέντε χρόνια μετά (παρά 40 μέρες), ο 32χρονος επιθετικός, ξανά στο έσχατο ματς, στον τρίτο και τελευταίο τελικό του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας, πέτυχε το νικητήριο γκολ με αντίπαλο τον Ηλειακό, χάρισε το τρίτο πρωτάθλημα στον Ξενοφώντα και πλέον τα δύο εξ αυτών έχουν τη δική του… σφραγίδα. Και βέβαια δεν είναι μόνο το γκολ στον τελευταίο τελικό φέτος. 22 γκολ πέτυχε συνολικά στο πρωτάθλημα, 19 στην κανονική περίοδο και 3 στα πλέι-οφ, δύο με τον Αστέρα κι ένα με τον Ηλειακό! Αν μη τι άλλο η επίδοσή του αυτή είναι αναμφίβολα η πλέον επιδραστική και καταλυτική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Α.Ο. Ξενοφών.

Ο Πάρης, ένας ποδοσφαιριστής που πέρα από την εκτελεστική του δεινότητα, είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας που διακρίνεται και για το ήθος του στα γήπεδα, μίλησε στην «Πρωινή» για το επίτευγμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Α.Ο. Ξενοφών.

Πάρη, καταρχάς πώς νιώθεις που 5 χρόνια μετά είσαι ξανά αυτός που με δικό του γκολ χάρισε το πρωτάθλημα στον Ξενοφώντα;

«Είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό και νιώθω ευλογημένος. Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα φέτος και οι κόποι όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι. Αξίζαμε το πρωτάθλημα, είχαμε μια πολύ σταθερή πορεία με μόλις μια ήττα σε 25 αγώνες».

Αυτά τα δάκρυα στα μάτια σου που είδαμε την Κυριακή, αλλά και μετά τον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα, ύστερα από το επίσης νικητήριο γκολ που πέτυχες στο 89΄, είναι δάκρυα χαράς, συγκίνησης, ψυχολογικής αποφόρτισης; Πού οφείλονται;

«Είναι όλα μαζί, χαρά, συγκίνηση, είναι και πίεση γιατί και ως πιο παλιοί πρέπει να σηκώσουμε λίγο παραπάνω το βάρος. Οπότε ξεσπάς στο τέλος από την πίεση του αποτελέσματος και από το γεγονός ότι έχεις σκοράρει και έχεις βάλει το δικό σου λιθαράκι στην επιτυχία».

Μετά την ήττα στα Λεχαινά, που ήταν η πρώτη σας στο πρωτάθλημα, κλονίστηκε καθόλου η πίστη σας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας να διαχειριστείτε και την απουσία του τραυματία Μπέριου;

«Στα Λεχαινά ήταν η απουσία του Μπέριου αλλά και του Τσίγκρηλα, οι οποίοι έχουν δώσει τα μέγιστα στην πορεία μας. Ιδίως η «κολόνα» μας, ο Μπέριος, που είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, αλλά και ο Τσίγκρηλας, που πρόσφερε πολύ από το Γενάρη και μετά που ήρθε στην ομάδα. Δεν κλονίστηκε η πίστη μας μετά την ήττα στα Λεχαινά. Ίσα ίσα μας πείσμωσε περισσότερο, διότι απλά κάναμε μια κακή εμφάνιση και δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε. Αυτό μας πείραξε. Οπότε, βάλαμε μπροστά τον εγωισμό μας και είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε στο τελευταίο τελικό. Δεν πήγαμε για την ισοπαλία την Κυριακή, θέλαμε να κερδίσουμε και αυτό δείξαμε».

Τι περισσότερο είχε ο Ξενοφών έναντι των άλλων ομάδων, διότι από πλευράς ρόστερ οι τρεις πρώτες ομάδες έδειχναν σχεδόν ισοδύναμες;

«Είχαμε την καλύτερη άμυνα και αμυντική λειτουργία. Όταν έχεις τόσο έμπειρους παίκτες στην άμυνα συν τον πιτσιρικά τον Γκότση κι όλη τη χρονιά έχεις δεχτεί μόνο 10 γκολ, αυτό δίνει στους υπόλοιπους μια σιγουριά. Με τον Μπέριο έχει άλλο επίπεδο η ομάδα, όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη, με τέτοιες παραστάσεις και προσωπικότητα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι 6 παίκτες ήταν στη βασική 11άδα και το 2019. Η ομάδα έχει ένα σύνολο με πορεία ετών, έχει ομοιογένεια και παίζουμε για τη φανέλα».

Ο Πάρης στα μεθεόρτια της κατάκτησης του τίτλου μαζί με τους Γαλανόπουλο, Διαμαντόπουλο.

Πού αφιερώνεις το πρωτάθλημα;

«Σε όλους, στους συμπαίκτες μου, στη Διοίκηση, τους φιλάθλους μας και φυσικά στην οικογένειά μου, την σύζυγό μου, στην κόρη μου και στον Άγγελο Κουή. Όπως επίσης πρέπει να αφιερώσουμε το πρωτάθλημα και στον πρόεδρο, Αντώνη Αραβαντινό, που πήγε σε τρομερό επίπεδο την ομάδα και οργανωτικά και οικονομικά. Δεν μας έχει λείψει τίποτα, όλα γίνονται στην ώρα τους, ακόμα και πιο πριν από την ώρα τους! Είναι όλα στην εντέλεια. Ο Ξενοφών είναι ομάδα με οργάνωση Γ΄ και Β΄ Εθνικής, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα».

Από δω και πέρα, θέλετε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ή δεν είναι αυτοσκοπός και απλά θα παλέψετε χωρίς άγχος και πίεση; Και το ρωτώ αυτό διότι το 2019 δεν δηλώσατε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική.

«Θεωρώ πως όλοι οι παίκτες θέλουμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική αλλά και η Διοίκηση. Και αυτό θα βάλουμε στόχο. Πλέον έχουν λυθεί τα πόδια μας, διότι- κακά τα ψέματα- ήταν ψυχοφθόρο όλο αυτό, τα μπαράζ δεν είναι εύκολη διαδικασία. Τώρα θα παίξουμε με σαφώς λιγότερη πίεση και θεωρώ πως θα δούμε άλλον Ξενοφώντα στα μπαράζ ανόδου, πολύ καλύτερο».

Το καλοκαίρι είχες προτάσεις να αφήσεις τον Ξενοφώντα και να φορέσεις άλλη φανέλα. Τελικά έμεινες για 8η σεζόν στον Ξενοφώντα. Τι σε κρατάει και τι σε δένει με την ομάδα της Κρέστενας;

«Αυτό που με κρατάει στον Ξενοφώντα είναι αυτό που έχω μάθει από την οικογένειά μου: κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια και για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίος συμπορεύεσαι, που κερδίζεις άλλα πράγματα από αυτούς, πολύ πιο σημαντικά. Έχουμε δεθεί με τους ανθρώπους της ομάδας, μου έχουν φερθεί άψογα όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορώ να προδώσω τον Ξενοφώντα τόσο εύκολα για κάτι παραπάνω…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος