FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με κουτάβια στο… τσουβάλι!

Ημερομηνία: 18-07-2022 | Συντάκτης:

Έπειτα από καταγγελία του σωματείου «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας»


Για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, έπειτα από σχετική καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που αναρτήθηκε στη σελίδα του σωματείου στο facebook, ο συλληφθείς επιχείρησε να πετάξει πέντε νεογέννητα κουτάβια τα οποία ήταν ασφυκτικά δεμένα σε τσουβάλι
«Δέχθηκα πρωί ένα τηλέφωνο από κάτοικο του δήμου Ήλιδας, ότι ένα αγροτικό αυτοκίνητο μεταφέρει τσουβάλι με 5 κουτάβια κλεισμένα ασφυκτικά, πηγαίνοντας να τα πετάξει! Πήγα αμέσως στο σημείο. Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο… Αντίκρισα ένα τσουβάλι, δεμένο σφικτά κόμπο και μέσα 5 νεογέννητα κουτάβια 6 ημερών να κλαίνε! Κλεισμένα μέσα σε τσουβάλι, να ασφυκτιούν με αισχρό βασανισμό τους, μέχρι να τα πετάξει προφανώς σε κάποιο κάδο! Κάλεσα επιτόπου την αστυνομία προκειμένου να το καταγγείλω, πήγε αυτόφωρο και θα κρατηθεί. Ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει και να αποφασίσει σωστά! Πήγαμε με το περιπολικό, βρήκαμε τη μάνα των κουταβιών και την πήραμε για να είναι μαζί με τα κουτάβια της!» ανέφερε η ψυχολόγος και μέλος του Σωματείου, Άρτεμις Δημητροπούλου, σημειώνοντας ότι η φιλοζωική ένωση «Αδέσποτες ψυχές Αμαλιάδας» και η Πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς, του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.300 ευρώ και αναμενόταν να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος