FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Ηλείας-Νέα κινητοποίηση χθες το πρωί στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 17-02-2022 | Συντάκτης:

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως, στο ύψος του Πελοπίου από τους αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού στον πρωτογενή τομέα, με σημαντικότερη την εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση και οι αγρότες να μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά εισόδημα που θα ανταποκρίνεται στον κόπο τους.

«Την Κυριακή συνεδριάσαμε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα και προβάλλαμε όλα τα ζητήματα που έχουμε σαν κεντρικό Πλαίσιο. Το κόστος παραγωγής πρώτα από όλα, αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποζημιώσεις οπουδήποτε εκκρεμούν και κυρίως για τα πυρόπληκτα, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, για τον ΕΛΓΑ και όλα τα τοπικά θέματα. Σήμερα είναι μία από τις δράσεις που κάνουμε στο νομό Ηλείας και πανελλαδικά για να αναδείξουμε τα κατά τόπους προβλήματα», τόνισε και απηύθυνε νέο κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στον κόμβο της Μαραθιάς, αλλά και στη σύσκεψη που έχει προγραμματίσει ο δήμος Πύργου για το θέμα των «ιερών» εκτάσεων στο Πάρκο Ξυστρή το πρωί της Κυριακής.

«Έχουμε καλέσει τους εμπορικούς συλλόγους, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία και το λαό της περιοχής, αφού τα προβλήματα είναι κοινά, το κόστος του ρεύματος, το κόστος ζωής είναι κοινό για όλους και το Σάββατο θα είμαστε όλοι εκεί για να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο συγκέντρωση. Καλούμε όμως και την Κυριακή στο Πάρκο Ξυστρή, που θα γίνει μία Σύσκεψη, που έχει σαν επίκεντρο το πρόβλημα με την περιουσία που διεκδικεί η Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων. Εκεί πρέπει να δώσουμε δυναμικό “παρών”, σαν απαίτηση και απάντηση στην εκκλησία και στην κυβέρνηση, που θέλουν να πάρουν την περιουσία από τους αγρότες. Εμείς λέμε ότι η περιουσία ανήκει στους αγρότες. Όπως και στη δική μας γη αν δεν μειωθεί το κόστος παραγωγής, αν δεν ακούσει η κυβέρνηση τα προβλήματα και δεν τα λύσει, δεν θα υπάρχουμε και εμείς πλέον στα χωράφια μας και θα περάσει η παραγωγή σε λίγα χέρια όπως έχουν ως στόχο» τόνισε ο κ. Βομπίρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος