FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:

Ουσιαστική Συζήτηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Δήμαρχο Άρη Παναγιωτόπουλο

Αναγκαίες παρεμβάσεις και μέτρα προστασίας στην «πληγωμένη» από τις πυρκαγιές περιοχή

Η Αρχαία Ολυμπία είναι αναγκαίο να «θωρακιστεί», απέναντι στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει μια κακοκαιρία μέσα στο χειμώνα, πολύ περισσότερο μετά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές των προηγούμενων ετών, στην ευρύτερη ζώνη του Δήμου.

Αυτό επισημάνθηκε κατά την συνάντηση που είχαν για το θέμα αυτό, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η συζήτησή επικεντρώθηκε στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, για τα οποία τόσο ο Ηλείος Υφυπουργός όσο και ο Δήμαρχος, τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση λήψη μέτρων και η ανάλογη δυνατή χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που θεωρούνται σήμερα απαραίτητες για την προστασία του Δήμου.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η συνάντηση των τριών ανδρών και ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να δει άμεσα το ζήτημα της εξεύρεσης κονδυλίων, για την υποστήριξη των αντιπλημμυρικών έργων.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη κάνει την προεργασία για το ενδεχόμενο μελετών ή άλλων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το αρμόδιο Υπουργείο στην εξεύρεση σχετικών πιστώσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, έδειξε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον του σε σχέση με την Αρχαία Ολυμπία, ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλο και τον κ. Παναγιωτόπουλο για την συζήτηση που έγινε, ώστε να έχει ακόμα καλύτερη ενημέρωση και έδειξε τη θετική του προσέγγιση, για την άμεση ενίσχυση της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος