FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης-Η νέα γενιά σε πρώτο πλάνο

Ημερομηνία: 23-03-2022 | Συντάκτης:

Με μια πλούσια ατζέντα εκπαιδευτικών θεμάτων, αλλά και προγραμμάτων που αγγίζουν τη νέα γενιά σε συνδυασμό με την τοπική αυτοδιοίκηση συναντήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστα Δέρβο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, επισκέφτηκε τον κ. Δέρβο στο γραφείο του με μια πληθώρα θεμάτων. Ένα από τα βασικά, ήταν η ενίσχυση και η λειτουργία στο προσεχές διάστημα του προγράμματος Δια βίου μάθησης, υπογραμμίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,  τους μετανάστες και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα και προγράμματα του Ιδρύματος που αφορούν κυρίως τη νέα γενιά.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη στρατηγική Europe Goes Local, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+  για τον τομέα της νεολαίας και στοχεύει στη δυναμική συμμετοχή των νέων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό δημόσιο βίο. Επιπλέον, συζητήθηκαν όλες οι δράσεις του νέου  Erasmus+ (21-27), στους  τομείς της εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και του αθλητισμού. Ο κ. Δέρβος τόνισε στον κ. Αντωνακόπουλο ότι το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι πιο ενισχυμένο τόσο σε δράσεις όσο και οικονομικά και υποστηρίζει τους νέους, ώστε να καλλιεργήσουν πλήθος δεξιοτήτων μέσα από μεθόδους μη τυπικής και άτυπης μάθησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος