FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πληρώνονται οι εργαζόμενοι για το δεύτερο 15νθήμερο Ιουνίου

Ημερομηνία: 29-07-2020 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News. Η καθυστέρηση στις πληρωμές όπως μας εξήγησαν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας εστιάζεται στο γεγονός ότι τόσο η ΕΡΓΑΝΗ που δέχεται τις αιτήσεις όσο και η ΑΑΔΕ που πρέπει να τις ελέγξει έχουν χιλιάδες αιτήσεις να διασταυρώσουν σε συνδυασμό μάλιστα και με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας που τρέχουν κάθε μήνα καθώς στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχουν ενταχθεί περίπου 50.000 εργαζόμενοι.

Έτσι οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ από 15 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου θα πληρωθούν στις 31 Ιουλίου.

Στο μεταξύ μέχρι τις 24 Ιουλίου οι επιχειρήσεις έπρεπε να υποβάλλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ την δήλωση ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιούνιο προκειμένου να καταβληθεί στην συνέχεια στους εργαζόμενους το ποσό του επιδοτούμενου μισθού.

Η μείωση έως και 50% του ωραρίου ασχόλησης μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.

Προκειμένου για τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης της βραχυχρόνιας εργασίας, στους εργαζόμενους που εντάσσονται στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» οι επιχειρήσεις-εργοδότες καλούνται να δηλώσουν:

α) τις μικτές μηνιαίες αποδοχές με πλήρη απασχόληση, δηλαδή τον ονομαστικό μισθό του εργαζόμενου για ολόκληρο το μήνα (ανεξαρτήτως του διαστήματος που εντάσσεται ο εργαζόμενος στον Μηχανισμό), όπως αυτός αποτυπώνεται στον πίνακα προσωπικού-έντυπο Ε4 που έχει υποβληθεί στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» (χωρίς προσαυξήσεις για τυχόν εργασία, νύχτα ή Κυριακές και χωρίς πρόσθετες αμοιβές όπως οικειοθελείς παροχές κ.λ.π).

β) τις καθαρές αποδοχές, που θα καταβάλλονταν στον εργαζόμενο για το χρονικό διάστημα ένταξής του στον Μηχανισμό, αν εργαζόταν με πλήρη απασχόληση στην επιχείρηση-

Επισημαίνεται ότι δεν δηλώνονται στο σύστημα οι καθαρές αποδοχές που αντιστοιχούν σε προσαυξήσεις για τυχόν εργασία, νύχτα ή Κυριακές και πρόσθετες αμοιβές όπως οικειοθελείς παροχές κ.λ.π.

γ) τις καταβαλλόμενες αποδοχές στον εργαζόμενο για το χρονικό διάστημα ένταξής του στον Μηχανισμό που αφορούν τις μειωμένες ώρες εργασίας του, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αιτήσεις/δηλώσεις ένταξής στον Μηχανισμό σε συνδυασμό με το υποβληθέν έντυπο Ε4: πίνακας προσωπικού-συμπληρωματικός ωραρίου. Οι αποδοχές αφορούν καθαρές πληρωτέες αποδοχές προ φόρων και προ παρακράτησης εισφοράς αλληλεγγύης από τις επιχειρήσεις – εργοδότες, χωρίς προσαυξήσεις για τυχόν εργασία, νύχτα ή Κυριακές και χωρίς πρόσθετες αμοιβές όπως οικειοθελείς παροχές κ.λ.π.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος