FOLLOW US: facebook twitter

Άπαντες σε επιφυλακή λόγω καύσωνα!: Έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου Πύργου με προέδρους Τ.Κ, Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική

Ημερομηνία: 29-07-2020 | Συντάκτης:

Το πλάνο αντιμετώπισης πιθανού έκτακτου συμβάντος πυρκαγιάς συζήτησε αναλυτικά χθες το βραδυ σε ευρεία σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου η δημοτική αρχή με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ενόψει του καύσωνα τις επόμενες ημέρες, μετά και το δύσκολο τριήμερο που πέρασε.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τακης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι έχει ζητήσει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Λατζοίου και Κλινδιά και υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Πυροσβεστικης και της Πολιτικης Προστασίας απο την πολιτεία. Παράλληλα ανέφερε οτι άπαντες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση διότι η Ηλεία -και ιδίως η Ολυμπία- είναι στόχος. “Είμαστε στόχος και αυτό είναι υπονόμευση του τουρισμού στη χώρα” ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.  Τέλος ζήτησε από όλους τους προέδρους καλή συνεργασία και συντονισμό και βεβαίως να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την δημοτική αρχή ακόμα και με την παραμικρή υποψία φωτιάς.

Ακολούθως ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Θοδωρης Λεβέντης τονισε προς τους προέδρους πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους στα πρώτα κρίσιμα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς και τους ζήτησε να οργανώσουν τις κοινότητες και να είναι σε άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική. “Είστε τα μάτια μας πριν φτάσουμε” ειπε χαρακτηριστικα. Παράλληλα μοιράστηκαν ανακοινώσεις στους προεδρους για να τοιχοκολληθούν σε κάθε κοινότητα, προς ενημέρωση των δημοτών με οδηγίες για την πρόληψη των πυρκαγιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος