FOLLOW US: facebook twitter

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δικαιοσύνη κατά παραγγελία

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021,η εξ υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης με 35 ψήφους έθεσε σε λειτουργία τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την άρνηση των τουρκικών αρχών να ελευθερώσουν τον Οσμάν Καβάλα. Πρόκειται για την διαδικασία επί παραβάσει.

Στις 1 Φεβρουαρίου2022 η Επιτροπή παραπέμπει την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την συνεχιζόμενη φυλάκιση του Καβάλα.

Στις 11 Ιουλίου 2022,το ΕΔΑΔ αποφαίνεται ότι η Τουρκία παρέβη την υποχρέωση να συμμορφωθεί στην απόφαση που εκδόθηκε στις 10.12.19 η οποία καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει την κράτηση του Οσμάν Καβάλα. Η απόφαση αυτή είναι το τελευταίο βήμα στην διαδικασία επί παραβάσει κατά της Τουρκίας η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποπομπή της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επόμενο βήμα είναι να αποφασίσει η Επιτροπή των Υπουργών για τα μέτρα που θα λάβει. Και η Επιτροπή των Υπουργών  μετά δυο χρόνια ακόμα σκέπτεται!

Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και άλλες υποχρεώσεις της όπως την καταβολή 90 εκατ. ευρώ συν τόκους στην Κυπριακή Δημοκρατία για αποζημίωση για την εισβολή σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ της 12.5.2014. Και οι Υπουργοί σκέπτονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia