FOLLOW US: facebook twitter

Σύμβαση και νέο ΕΣΠΑ για την υδροδότηση της Βουπρασίας

Ημερομηνία: 11-12-2023 | Συντάκτης:

-Εντός των ημερών οι υπογραφές, μεταφέρεται στην προγραμματική 2021-2027 το έργο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της υδροδότησης της Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού, καθώς εντός των ημερών θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ». Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε προ ημερών τη μεταφορά του έργου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Δυτικής Ελλάδας στο νέο Πρόγραμμα 2021-2027,  κατόπιν και της σχετικής πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας για τα έργα ύδρευσης που ωρίμασαν στο πλαίσιο της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

To συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο Ηλείας, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 8,97 εκατ. Ευρώ, στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης επαρκούς ποιοτικής και ποσοτικής ύδρευσης της Βουπρασίας. Η μελέτη του έργου προβλέπει δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, ανάπτυξης νέων δικτύων σε περιοχές με νέα πηγή υδροδότησης, δράσεις αντικατάστασης υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης, ανάπτυξης συστημάτων ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος και δράσεις προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης ύδατος.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην «Πρωινή» ότι είναι έργο εβληματικό που ο ίδιος το έθεσε ως προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε δήμαρχος, καθώς ήταν αίτημα του τοπικού πληθυσμού εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνοντας ότι μέσα στην επόμενη πενταετία στοχεύει να λύσει το ζήτημα της ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

«Η υδροδότηση της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού είναι ένα έργο που το περιμέναμε χρόνια και δουλέψαμε μεθοδικά για να το βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο τέλος του 2023, η Βουπρασία εξασφαλίζει πόσιμο, δίνοντας ολοκληρωμένη λύση σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών των Συνδημοτών μας. Το έργο συμβάλλει επίσης στην οικονομία του Δήμου, αφού στην υπάρχουσα κατάσταση λειτουργούν 35 αντλιοστάσια, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες σε ενέργεια και χρήμα. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο, απαραίτητο σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με μεγάλο ρυθμό και θα δώσει σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις στην ύδρευση των κατοίκων», ανέφερε και αποκάλυψε ότι έχει ήδη δρομολογήσει μελέτη για την ύδρευση στη Λεχαινά.

«Σχεδιάζουμε τη σύνδεση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στα Λεχαινά με το νέο δίκτυο και την αντικατάσταση του εναπομείναντος δικτύου, για να εξαλείψουμε κάθε πρόβλημα, και ανάλογες παρεμβάσεις και στην Ανδραβίδα. Επίσης ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το φίλτρο στη Μυρσίνη και σύντομα θα έχουμε σύμβαση, ενώ ολοκληρώθηκε η δεξαμενή στην Κυλλήνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot