FOLLOW US: facebook twitter

Συμβάσεις, επιχορηγήσεις και… αιχμές

Ημερομηνία: 21-12-2023 | Συντάκτης:

-Συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι από τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο

Την έγκριση του Επιτρόπου της ΠΕ Ηλείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το σχέδιο σύμβασης που αφορά έργα βελτίωσης του εσωτερικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Πύργου, ύψους 445.000 ευρώ, γνωστοποίησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Αργυρόπουλο, σημειώνοντας ότι αφήνει συνολική «προίκα» έργων 22 εκατ. ευρώ στην επόμενη δημοτική αρχή.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη βελτίωση της οδοποιίας στις Κοινότητες Άγιο Γεώργιο,Κολίρι, Λαμπέτι, Βαρβάσαινα, κλπ και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών (350.000€) και από ίδιους πόρους (150.000€).

Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Πύργου έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2023, τονίζοντας ότι αφήνει οικονομικά τακτοποιημένο δήμο, αφήνοντας αιχμές προς όσους υποστηρίζουν ότι ο δήμος είναι ελλειμματικός ή στα όρια της χρεοκοπίας, και πρόσθεσε ότι την καλή οικονομική κατάσταση την πιστοποιεί ο έλεγχος ορκωτών λογιστών.

«Ο δήμος Πύργου έχει ταμειακό πλεόνασμα και συνολικά 22 εκατ. ευρώ έργα ολοκληρωμένα ή σε εξέλιξη. (…) Τα πράγματα είναι τακτοποιημένα. Δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα, όπως φαίνεται και στον ανεξάρτητο εσωτερικό έλεγχο ορκωτών λογιστών. Εμείς συνεχίζουμε να φέρνουμε λεφτά στον δήμο και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και τα χέρια καθαρά (…)», σημείωσε και άφησε αιχμές για τη στάση των παρατάξεων Καννή και Νικολούτσου, λόγω της μη προσέλευσής τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων.

«(…)Έχουμε χρήματα για να κάνουμε μια λογιστική τακτοποίηση, την οποία έχει ζητήσει η κ. Παπανικολάου με έγγραφό της από τα μέσα Νοεμβρίου, για να πληρωθούν περίπου ένα με ενάμιση εκατ. ευρώ οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς. Ταλαιπωρούν τον κόσμο γιατί ο νέος προϋπολογισμός θα φτάσει Απρίλη (…) », ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος γνωστοποίησε ότι απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Πύργου για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την υιοθέτηση του Λογιστικού Πλαισίου της Κυβέρνησης, ύψους 30.000€, αφήνοντας αιχμές για τη γενικότερη στάση που κράτησε ο Σύλλογος και κυρίως ο Πρόεδρός του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot