FOLLOW US: facebook twitter

Συγκινητική η βράβευση εθελοντών από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

-Γεωργιόπουλος: «Απ’ αυτή τη γενιά η χώρα μπορεί να περιμένει καλύτερες μέρες»

Στιγμές συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, για τη βράβευση εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη μεγάλη πυρκαγιά του 2021.

Η αίθουσα του Δημαρχείου αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος των εκατοντάδων πολιτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, που είχε το συντονισμό της εκδήλωσης και κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2021 είχε την ευθύνη για τους εθελοντές, στον τομέα διαχείρισης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η κα Αντωνοπούλου κατέθεσε την προσωπική της μαρτυρία από τη συγκλονιστική εκείνη εμπειρία, επισημαίνοντας το τεράστιο απόθεμα ψυχής των εθελοντών, την υπευθυνότητα, το πείσμα, την επιμονή και την καρτερία που επέδειξαν για την παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εθελοντές και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που συνεισφέρουν εθελοντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, έστω προσφέροντας ένα ποτήρι δροσερού νερού στο συνάνθρωπο.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αυτά τα παιδιά, χωρίς σχεδόν κανείς να τους καλέσει, αυτόβουλα, ανιδιοτελώς και με ανθρωπισμό, ήρθαν για να βοηθήσουν σε ότι είχαμε ανάγκη εκείνη τη δύσκολη στιγμή, στο κάθε σπίτι, στο κάθε λιοστάσι, οπουδήποτε δίναμε μάχη για να γλυτώσουμε τον τόπο από μια δεύτερη καταστροφή σε μόλις 14 χρόνια». Αναφέρθηκε στο κίνημα εθελοντισμού που έλαμψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 βάζοντας τις βάσεις για τον κοινωνικό εθελοντισμό από μια καινούργια γενιά που λειτουργεί συλλογικά και δρα με αλληλεγγύη: «Αυτή είναι η αμέσως επόμενη γενιά, αυτή που έδωσε μια μάχη σε μια δύσκολη στιγμή, εδώ, στην Εύβοια και στα άλλα μέτωπα, όπου υπήρχε ανάγκη σε μια δύσκολη στιγμή, αυτή τη φορά όχι με χαρά, αλλά με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο. Η ίδια αυτή η νέα γενιά, η αμέσως επόμενη γενιά, έδωσε μια μάχη, μια μάχη που μας δίνει και εμάς ένα δίδαγμα ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα παιδιά μας θα πάνε μπροστά, ότι μέσα από τα παιδιά μας η χώρα μπορεί να περιμένει καλύτερες μέρες», τόνισε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι σε μια εποχή που δυστυχώς υπερισχύει το «εγώ» έναντι του κοινωνικού συνόλου και όλα θυσιάζονται στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Υπογράμμισε ότι ένα «ευχαριστώ» κι ένα βραβείο είναι το ελάχιστο για το μέγεθος της προσφοράς των εθελοντών, ενώ κατέθεσε και τη δική του βιωματική εμπειρία από την κοινή προσπάθεια όλες τις μέρες της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Σωτήρης Παπαηλιού, Πρόεδρος και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εθελοντισμός ενισχύει τη συνοχή της κοινωνίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, τα συναισθήματα και το πνεύμα ομάδας ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης μιλώντας από καρδιάς είπε ότι οι εθελοντές, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες, άφησαν το μπάνιο, τη βόλτα, τον καφέ και άλλες ασχολίες για να δώσουν ψυχή τε και σώματι τη μάχη με τη φωτιά.

Με τη σειρά του ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Καρανικολός αφού παρουσίασε το ιστορικό της ομάδας «ΔΙΑΣ», αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να διαχειριστεί τον τομέα ευθύνης του, εξιστορώντας τη ραγδαία εξέλιξη της πυρκαγιάς και τις ιδιαίτερες συνθήκες εκδήλωσής της.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανθυποπυραγός κ. Ηλίας Δουζένης υπογράμμισε ότι ο εθελοντισμός, είναι αρετή γιατί αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, είναι άμεσα συνυφασμένος με τη φύση των ανθρώπων και εξελίχθηκε παράλληλα με την εξέλιξη της ανθρωπότητας και της κοινωνίας.

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών επαίνων προς τους Εθελοντές όλων των κατηγοριών, μεταξύ των οποίων σε ιδιώτες που προσέφεραν υπηρεσίες, σε εθελοντές της Κοινότητας Λάλα, σε παιδιά εθελοντές της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, σε εκείνους που διέθεσαν οχήματα, σε πρόσκοπους και σε Πρόεδρους πυρόπληκτων Κοινοτήτων που κινητοποίησαν πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος