FOLLOW US: facebook twitter

«Μουδιασμένη» αλλά αισιόδοξη η Χριστουγεννιάτικη αγορά

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

Υποτονική χθες η κίνηση στην μοναδική Κυριακή, ενόψει εορτών, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά

  • «Ευελπιστούμε ότι οι καταναλωτές θα προτιμήσουν τα φυσικά τοπικά καταστήματα για τις εορταστικές αγορές τους» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλ. Ξανθούλης

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Μουδιασμένη ήταν χθες η αγορά του Πύργου, στην μοναδική Κυριακή ενόψει Χριστουγέννων που τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά με τους επαγγελματίες ωστόσο να είναι αισιόδοξοι ότι μέσα στην εβδομάδα το κλίμα θα «ζεσταθεί» και οι καταναλωτές θα στηρίξουν τα φυσικά τοπικά καταστήματα για τις γιορτινές αγορές και τα δώρα τους.

Η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χάζεψαν τις  υπέροχα στολισμένες βιτρίνες, ξεκινήσαν δειλά- δειλά τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους και απόλαυσαν τη βόλτα τους και τον καφέ τους με ηλιόλουστο καιρό.

Η αγορά που κινείται εδώ και μέρες σε εορταστικούς ρυθμούς βρίσκει τις επιχειρήσεις απόλυτα προετοιμασμένες και έτοιμες για μια γιορτινή «ανάσα» ρευστότητας, προσφέροντας αφθονία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν για ακόμα μια χρονιά οικονομική δυσχέρεια λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Προσδοκία των εμπόρων λοιπόν, να κερδίσουν κάτι από τον χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών και να γεμίσουν τα ταμεία τους για τις υποχρεώσεις της χρονιάς.

«Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα με την κίνηση να μην είναι η αναμενόμενη ωστόσο περιμένουμε κορύφωση της στην χριστουγεννιάτικη αγορά τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, υπενθυμίζοντας ότι από σήμερα και μέχρι το τέλος της χρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα ώστε να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές για τις γιορτινές αγορές τους. «Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα προτιμήσει τα φυσικά, τοπικά καταστήματα και όχι τα eshop για τις αγορές του. Άλλωστε όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης έχουν ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές και πιστεύω ότι χάρις και τον καλό καιρό η αγορά θα δουλέψει κυρίως απογεύματα καθώς τα πρωινά ο αγροτικός πληθυσμός θα εκμεταλλευτεί την ηλιοφάνεια για το μάζεμα του ελαιόκαρπου».

Παράλληλα ο κ. Ξανθούλης επισήμανε ότι σε μια προσπάθεια στήριξης των τοπικών καταστημάτων έχουν αναληφθεί κάποιες πρωτοβουλίες και δράσεις όπως πχ για τις οικογένειες των Αστυνομικών που τους παρέχεται μια σημαντική έκπτωση σε πολλά καταστήματα και κάτι αντίστοιχο θα ανακοινωθεί και τις επόμενες ημέρες για το προσωπικό μεγάλου ιδρύματος.  «Βοηθάμε και εμείς όσο μπορούμε για να στηρίξουμε εμπόρους και καταναλωτές καθώς το καλάθι των παιχνιδιών ή της νοικοκυράς δεν νομίζω ότι μπορεί να δουλέψει και να στηρίξει τα μικρά καταστήματα της πόλης. Προτρέπω λοιπόν τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που έχουν πάρα πολύ καλές τιμές και ανταγωνιστικές, να τα προτιμήσουν στηρίζοντας την τοπική αγορά και οικονομία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος