FOLLOW US: facebook twitter

Συγκινητικές στιγμές στην κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Λεχαινών-Βραβεύτηκαν 10 μουσικοί

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, έκοψε στο «Αστρον» η Φιλαρμονική Λεχαινών σε μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν δέκα μουσικοί οι οποίοι και ξεκίνησαν πριν δεκαετίες και παραμένουν ακόμα και σήμερα ενεργοί. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη προσφώνηση από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής Ανδρέα Μίγκο και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αθανάσιος Μπαχός μαζί με τους ιερείς, ευλόγησαν την πίτα.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με τους βραβευθέντες μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα παρέλαβαν τις αναμνηστικές πλακέτες. Οι μουσικοί που βραβεύτηκαν είναι: Αγγελόπουλος Δημήτρης 35 χρόνια στη Φιλαρμονική, Φλεβοτόμου Στεφανία 35 χρόνια, Νταντη Μαρία 32 χρόνια, Μπεσκίνης Γιάννης 28 χρόνια, Μηχανος Παναγιώτης 27 χρόνια, Αναστασοπούλου Δήμητρα 26 χρόνια, Κεκάτος Γιάννης 23 χρόνια, Σύρρου Αγγελική 19 χρόνια, Κάνδυλα Κατερίνα 18 χρόνια, Κάνδυλας Διονύσης 18 χρόνια… Ήταν ένας φόρος τιμής για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει όλη τη ζωή τους σχεδόν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη Φιλαρμονική και τον τόπο τους.

Έγινε επίσης η παρουσίαση του νέου Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών που αποτελείται από τους: Προέδρος Ανδρέας Μίγκος, Αντιπρόεδρος Αντώνης Κατσίνας, Γενικός Γραμματέας Αλις Μοραντ, Ταμίας Διονυσία Τρόντζα και μέλη οι: Καραμπελη Ειρήνη, Καλογεροπούλου Γιάννα, Φλεβοτόμου Στεφανία, Κατσακου Άννα, Φουρναρακη Βασιλική και Καζακου Διονυσία. Τέλος έγινε επίδειξη από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της Φιλαρμονικής, που κατέπληξαν με την απόδοση τους.

Έπαιξαν τα υποσύνολα κρουστών, κουαρτέτο τρομπονιών, τρίο κλαρινέτων, κουαρτέτο κλαρινέτων, ντουέτο φλάουτων, τρίο φλάουτων, κουιντέτο χάλκινων και η μπαντινα της Φιλαρμονικής αποτελούμενη από 30 πολύ νέους μουσικούς με εμπειρία λίγων μηνών που έπαιξαν πολύ όμορφα τα κομμάτια που εκτέλεσαν, δείγμα της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται στο Σύλλογο και από τον Αρχιμουσικό Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δάσκαλοι των μουσικών στα κλαρινέτα Αγγελική Σύρου και στα κρουστά Γιώργος Λαμπράκος καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που έρχεται στα Λεχαινά και διδάσκει τα παιδιά τρομπόνι και τα υπόλοιπα χάλκινα όργανα.

Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, ο πρώην Δήμαρχος Ναμπίλ Μοραντ κ.α.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών συνεχίζοντας τις παρουσίες της σε όλα τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, θα δώσει συναυλία στην Πάτρα το Σάββατο 5 Μαρτίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, προσκεκλημένη του Δήμαρχου Κώστα Πελετίδη και της Προέδρου της Κοινωφελούς Ήρας Κουρή.


Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος