FOLLOW US: facebook twitter

Συμπράττουν οι δημ. Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας: Διαδημοτικό εταιρικό σύμφωνο για το βόρειο παραλιακό μέτωπο

Ημερομηνία: 24-05-2023 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στην υπογραφή εταιρικού συμφώνου συνεργασίας για την υλοποίηση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στο παραλιακό μέτωπο Ηλείας-Αχαΐας συμφώνησαν οι δήμοι Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας

Αντικείμενο του Εταιρικού Συμφώνου Συνεργασίας αποτελεί ο σχεδιασμός της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την περιοχή παρέμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει το όραμα και την εξειδίκευση της Στρατηγικής, την λεπτομερή οριοθέτηση της περιοχής παρέμβασης και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης, καθώς και την συγκρότηση τοπικής ομάδας υπεύθυνης για την παρακολούθηση υλοποίησης της στρατηγικής μετά την έγκρισή της.

Ως Συντονιστής της διαδικασίας εκπόνησης της Στρατηγικής ορίζεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για όλη την πορεία εκπόνησης και παραλαβής της στρατηγικής μελέτης της ΟΧΕ μέχρι την έγκρισή της από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2021-2027. Παράλληλα, εξουσιοδοτείται για να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης Τεχνικής Βοήθειας ΕΣΠΑ 2014-2020 για την εκπόνηση της Στρατηγικής.

Εκπρόσωποι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος θα συμμετέχει στην τοπική ομάδα παρακολούθησης της στρατηγικής, ορίστηκαν η αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Γιαννίτση Αλεξάνδρα και αναπληρωτής ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαγγελάκος.

Από πλευράς του δήμου Πηνειού, συμμετέχει ο ίδιος ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μαφρέδα. Η βασική επιδίωξη του Εταιρικού Συμφώνου είναι να καταρτιστεί ένα εξειδικευμένο Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα αξιοποιήσει πόρους από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος