FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για ίδρυση ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο «Κούβελο»

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”115596″ img_size=”full”][vc_column_text]

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, ποιες επιφυλάξεις εξέφρασε η αντιπολίτευση

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) αναμένεται να λειτουργήσει στον πολυχώρο του Κούβελου στον Πύργο, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την οικονομική επιτροπή του δήμου Πύργου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης της ΔΗΚΕΠ και του δήμου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) Ηλίανθος με σκοπό τη δημιουργία και διαχείριση ΚέντρουΔημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ στον πολυχώρο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, ο δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν για πέντε χρόνια τη χρήση του πολυχώρου του Κούβελου στην ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης της δομής. Η ΚΟΙΝΣΕΠ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη οργάνωσης και διαχείρισης των δομών και των δράσεων στο χώρο και θα διαθέσει τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία της δομής, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων και δαπανών λειτουργίας, μεριμνώντας για την καλή και ορθή χρήση των εγκαταστάσεων, καθώς και για την υλοποίηση δωρεάν δράσεων και εκδηλώσεων για τους πολίτες.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, έχει διαπιστωθεί η έλλειψη τέτοιας μονάδας κοινωνικής μέριμνας που να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιφέρειας του δήμου Πύργου και είναι  επιτακτική κοινωνική ανάγκη η δημιουργία του. Τα οφέλη από τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντυρου αναγνωρίζεται ότι θα είναι πολλαπλά και θα επιφέρουν αλυσιδωτά ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για τα ωφελούμενα παιδιά και τις οικογένειές τους, όσο και για την καλλιέργεια της εξωστρέφειάς τους προς την κοινωνία του Πϋργου και το αντίστροφο. Ελλείψει τεχνογνωσίας και προσωπικού και με δεδομένο ότι αποφεύγεται κάθε οικονομικό κόστος λειτουργίας της δομής για τον δήμο,  η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης.

Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παναγόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, λέγοντας ότι για τις εγκαταστάσεις του «Κούβελου» δενέχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραχωρηθούν, ενώ εξέφρασαν επιφυλάξεις για αν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων, διότι το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot