FOLLOW US: facebook twitter

Πιθανή η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία το Σεπτέμβρη

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Τι συζητά η επιτροπή ειδικών μετά την συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς συζητά η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν», όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

Σύμφωνα δε με την ιατρό, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει δεύτερο επιδημιολογικό κύμα, ωστόσο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί εκ νέου μέτρο γενικού lockdown. «Ως χώρα τελειώσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο θα εφαρμοστούν μέτρα τοπικού lockdown όπου εντοπιστούν μεγάλες συγκεντρώσεις κρουσμάτων.

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αποτέλεσμα της χαλαρότητας το προηγούμενο διάστημα, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να καταγράφεται σε νέους ανθρώπους

Οι νέοι, εξήγησε, είναι μεν λιγότεροι μεταδοτικοί και η πιθανότητα να νοσήσουν βαριά είναι μικρότερη, ωστόσο μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες.

Η πραγματικότητα, δε, είναι ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες προτιμούν, πλέον, να μένουν σπίτι, και γι’αυτόν τον λόγο η διασπορά παρατηρείται μεταξύ νέων, κυρίως, ανθρώπων. «Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει κατέβει», συμπλήρωσε.

Το βασικό μέτρο προστασίας δεν είναι η μάσκα, αλλά το στοιχειώδες μέτρο της απόστασης των 2 μέτρων. Το πλύσιμο των χεριών και οι μάσκες λειτουργούν συμπληρωματικά.

Η ιατρός συμβούλευσε τους πολίτες να έχουν πάντα μαζί τους μια μάσκα και να την χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός. Τόνισε, δε, ότι η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τους ασυμπτωματικούς φορείς.

«Σε ένα πάρτι ένας να είναι ασυμπτωματικός, μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 80 ή 100 άτομα».

Πηγή: Alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος