FOLLOW US: facebook twitter

Super League: Σενάριο για πλέι-οφ σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία!

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για τη λήξη της «καραντίνας», φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και ανατροπή στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super League. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια κι από εκεί που η οριστική διακοπή έδειχνε σχεδόν δεδομένη, πλέον – και με τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό– έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πιθανότητες για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν.

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Λίγκας συζητούσαν διάφορα σενάρια, ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο για τους αγώνες. Το ένα από αυτά που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη, έχει να κάνει με την Αθήνα, όπου υπάρχει πληθώρα γηπέδων, αλλά θεωρείται απίθανο να εγκριθεί από ΠΑΟΚ και Άρη, όπως αντίστοιχα και η Θεσσαλονίκη.

Το σενάριο που σύμφωνα με το sdna.gr έχει αυτή τη στιγμή σημαντικά πλεονεκτήματα είναι αυτό που αφορά το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία. Τρεις πόλεις που βρίσκονται στη μέση χιλιομετρικά μεταξύ των ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης, ενώ φυσικά υπάρχουν και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσουν, αλλά και προπονητικά κέντρα για να προπονούνται τις μέρες που δεν θα έχουν αγώνες.Ο αδικημένος γεωγραφικά φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο ΟΦΗ, αλλά ούτως ή άλλως οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε δεν υπάρχει και το χάντικαπ της έδρας για καμία ομάδα. Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.  Από τη μέρα που θα ανακοινωθεί το άνοιγμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα μπορούσε να τοποθετηθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα ώστε να υπάρξει ικανό διάστημα προετοιμασίας.

Αναφορικά με τα πλέι άουτ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν σε γήπεδα της Αθήνας.

Ο μεγάλος κίνδυνος βέβαια είναι τι θα συμβεί αν ένα μέλος μιας ομάδας που βρίσκεται σε καραντίνα προσβληθεί από τον κορονοϊό ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πώς θα αγωνιστεί η υπόλοιπη ομάδα ενώ πρέπει να τεθεί σε καραντίνα και ποιος μπορεί να προβλέψει την αντίδραση και των αντιπάλων ποδοσφαιριστών;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος