FOLLOW US: facebook twitter

Σύντομα στην Ηλεία ο Κώστας Σκρέκας με πρόσκληση της ομάδας παραγωγών

Ημερομηνία: 22-08-2019 | Συντάκτης:
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Ο.Π Αμαλιάδας με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα-Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας

Χωρίς ουσιαστικές προς το παρόν αποφάσεις αλλά σε θετικό κλίμα και με την δέσμευση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι αναμένει πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στον νομό Ηλείας, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υφ. κ. Κώστα Σκρέκα και της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, που εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Βαλιανάτος και ο αντιπρόεδρος  Σωτήρης Κακαλέτρης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην Πρωινή ο κ. Βαλιανάτος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε προσεκτικά όλα τα αιτήματα των αγροτών της Ο.Π και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας το οποίο θεωρεί δίκαιο και που είναι πολύ σημαντικό για τους σταφιδοκαλλιεργητές του νομού. Σε ότι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα σε διάφορα προϊόντα αλλά και στην βιομηχανική τομάτα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου όπου επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ της Πάτρας και σήμερα οι πληγέντες παραγωγοί θα έχουν απάντηση για το αν θα μπορέσουν  να υποβάλλουν δήλωση, αφού ως τώρα κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό, καθώς ο ΕΛΓΑ επικαλούνταν ότι καύσωνα θεωρείται θερμοκρασία άνω των 40ο κελσίου.

Επίσης συζήτηση έγινε για τους ΤΟΕΒ και ο υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει έναν νέο νόμο που θα λύνει πολλά από τα προβλήματα των συγκεκριμένων οργανισμών. Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε στον κ. Βαλιανάτο ότι έχει μελετήσει τα αιτήματα και τα θέματα που κατέθεσαν με το υπόμνημά τους στο υπουργείο και ότι περιμένει πρόσκληση από την ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας για να επισκεφθεί την Ηλεία και να δει από κοντά όλα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα συζητώντας με όλους τους αγρότες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού.

Έτσι σήμερα κιόλας ο κ. Βαλιανάτος θα συντάξει επίσημη πρόσκληση από την Ο.Π στον κ. Σκρέκα αναμένοντας την επίσκεψή του στην Ηλεία που όπως δεσμεύτηκε ο υφυπουργός θα γίνει σε σύντομο χρόνο. Τέλος να σημειώσουμε ότι η αντιπροσωπεία της Ο.Π Αμαλιάδας συναντήθηκε και με τον Γ.Γ του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο στον οποίο μετέφεραν επίσης τα αιτήματα των Ηλείων αγροτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος