FOLLOW US: facebook twitter

Προς δημοπράτηση η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου ύψους 6,3 εκ. ευρώ σε οικισμούς των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού

Ημερομηνία: 22-08-2019 | Συντάκτης:

Στις 22 Οκτωβρίου, θα δημοπρατηθεί το έργο ολοκλήρωσης των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών των δήμων Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού, προϋπολογισμού 6.348.000,00 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ Ι με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» και χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους 22 μήνες.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων

-Τ.Κ. Νεοχωρίου- Μυρτουντίων της Δ.Ε. Κάστρου – Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

-Τ.Κ. Στρουσίου και Τ.Κ. Σταφιδόκαμπου της Δ.Ε. Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και

-Τ.Κ. Αγίας Μαύρας και οικισμού Μαρκόπουλου της Δ.Ε. Τραγανού του Δήμου Πηνειού και η σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), που βρίσκεται βορειοδυτικά των Λεχαινών.

Στις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς δεν υπάρχουν εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα, με συνέπεια τα παραγόμενα λύματα να συλλέγονται έως σήμερα σε βόθρους. Αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλού φρεατίου ορίζοντα στις περιοχές αυτές δημιουργεί προβλήματα μολύνσεως των υπογείων υδάτων, οσμών κ.λπ., με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών.

Με την κατασκευή σύγχρονων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, θα συλλέγονται τα λύματα και θα καταλήγουν στην υπάρχουσα Ε.Ε.Λ. βορειοδυτικά των Λεχαινών, μέσω βαρυτικών ή καταθλιπτικών αγωγών.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος. «Πρόκειται για βασικό έργο υποδομής το οποίο θέτει τις βάσεις για μια αειφορική ανάπτυξη, σε μια περιοχή επιβαρημένης περιβαλλοντικά».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Αντώνης Αποστολόπουλος επισήμανε ότι η χρηματοδότηση που πέτυχαν θα προστατέψουν περιβαλλοντικά τις συγκεκριμένες περιοχές, τονίζοντας ότι αποτελούσε ένα αναγκαίο έργο και δε θα μπορούσαν να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπ. Εσωτερικών. «Κι αυτό δεν έγινε τυχαία ή με αυτόματο πιλότο. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας, των στελεχών και του προσωπικού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης , της Διοίκησης του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και των Δημάρχων Ν. Μοράντ και Αλέξη Καστρινού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος