FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Αριστειδόπουλου-Γεωργιόπουλου για το Αεροδρόμιο Επιταλίου

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνεργασία για την πορεία εξέλιξης  των διαδικασιών << Επισκευή – Συντήρηση κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων – αποκατάστασης περίφραξης αεροδρομίου Επιταλίου >> είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Αριστειδόπουλος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και είχαν συνεργασία, για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών  της χρηματοδότησης (135.000 ευρώ  από τους επενδυτικούς   ΚΑΠ ), της συντήρησης των υποδομών του Αεροδρομίου, καθώς και την απαιτούμενη διαδικασία χορήγησης άδειας λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εξασφαλιστεί η χορήγηση της άδειας λειτουργίας πεδίου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Επιταλίου, που θα είναι μια μικρή οικονομική επένδυση σπουδαία όμως για το μέλλον εφόσον αποτελέσει την βάση , όπως επισήμαναν και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Αριστειδόπουλος που εδώ και καιρό έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αριστειδόπουλος αναφέρει τα εξής στην πρόταση του στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το Αεροδρόμιο Επιταλίου έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο για την Π.Ε. Ηλείας όσο και για το Δήμο Πύργου.

1/  Μπορεί να γίνει κατάλληλος επισκευαστικός σταθμός  – σταθμός ελέγχου για συντήρηση  αεροσκαφών – υδροπλάνων τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων .

2/ Να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό αεροπορικό κέντρο πιλότων για εκπαιδευτικά προγράμματα  από την Αερολέσχη Πύργου, σε συνεργασία με αερολέσχες σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Παράλληλα να γίνονται περιπολίες με αεροσκάφη της λέσχης για εντοπισμό πυρκαγιών.

3/ Να χρησιμοποιείται για χρήση τσάρτερ – μικρών αεροσκαφών από και προς Επιτάλιο συνδέοντας κοντινά αεροδρόμια όπως π.χ. Ιταλία μέσω τών προγραμμάτων INTEREG.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος