FOLLOW US: facebook twitter

Στους δέκα καλύτερους της Ελλάδας, ο Δήμος Ήλιδας με βάση το Δείκτη Αποτελεσματικότητας που συνέταξε το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης»!

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Ήλιδας αναδείχθηκε μέσα στους δέκα πιο αποτελεσματικούς Δήμους της Ελλάδας με βάση τις επιδόσεις τους στην οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες σύμφωνα με το Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων που συνέταξε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ)

Η παρουσίαση των δέκα πιο αποτελεσματικών δήμων της Ελλάδας, βάσει των στοιχείων για το 2017, από το ΚΕΦίΜ Μάρκος Δραγούμης, έγινε την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money ShowAthens 2019.

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε το ΚΕΦίΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Αθανάσιος Τσιούρας νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, τόνισε ότι στόχος του Δείκτη είναι να απαντήσει στο ερώτημα του κατά πόσο ο κάθε Δήμος πέτυχε στην αποστολή του, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών με τον βέλτιστο τρόπο τους διαθέσιμους σε αυτόν πόρους, καθώς και να αποτελέσει εργαλείο αξιολόγησης των τοπικών αρχών.

Χ. Χριστοδουλόπουλος: «Προχωράμε με τις αλήθειες μας!»

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μετά την γνωστοποίηση των δεικτών αποτελεσματικότητας των Δήμων της χώρας που κατατάσσει το Δήμο ¨Ήλιδας στη δεκάδα των αποτελεσματικότερων δήμων, με γραπτή δήλωση του, επισήμανε: «Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες!

Συνεχίζουμε να προχωράμε με τις αλήθειες μας!Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, αφού ο Δήμος Ήλιδας, από ένα ανεξάρτητο και κορυφαίο επιστημονικό Κέντρο Ερευνών το ΚΕ.ΦΙ.Μ. «Μάρκος Δραγούμης», κατατάσσεται στην δεκάδα των Δήμων με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε σύνολο 320 δήμων όλης της χώρας.

Αυτό φάνταζε ως κάτι εξωπραγματικό πέντε χρόνια πριν, με βάσει και τα όσα παραλάβαμε. Ωστόσο, με ορθολογισμό, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και απόλυτη διαφάνεια καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα προς όφελος των δημοτών.

Κι επειδή αυτή η επιτυχία απαιτεί συλλογική δουλειά, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε, προχωρώντας πάντα με τις αλήθειες μας!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος